İki Skype sürümü tek çatı altında buluşuyor - Haberler - indir.com

İki Skype sürümü tek çatı altında buluşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-24 13:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Microsoft, günümüzün en fazla tercih edilen iletişim uygulamalarından birisi olan Skype'a yeni bir güncelleme geleceğini duyurdu. Güncelleme ile birlikte Skype'ın masaüstü ve Windows 10 versiyonları artık tek bir çatı altında buluşacak.

Günümüzde internet üzerinden arkadaşlarımız ile ya da herhangi bir tanıdığımız kişi ile rahat bir biçimde konuşmamıza olanak sağlayan birçok uygulama bulunuyor fakat bu uygulamalardan birisi olan Skype, uzun zamandır birçok insanın tercihi olarak kullanılmaya devam ediyor. 

Microsoft Mixer'in fişini çektiMicrosoft Mixer'in fişini çekti

Microsoft bünyesinde geliştirilmeye devam eden Skype, her geçen gün yeni bir özelliğine kavuşuyor. Bugün şirketin açıklamış olduğu yeniliklerse Skype'a ayrı bir boyut kazandıracak. Skype, bundan sonra çok daha gelişmiş bir uygulama olarak kullanıcıların karşısına çıkacak.

İki Skype sürümü tek çatı altında buluşuyor

Microsoft, mart ayından itibaren geliştirdiği belirtilen yeni Windows 10 için güncellenmiş, geliştirilmiş Skype'ı bugün doğruladı. Skype'ın yeni hali, Skype UWP'nin yerini almaya hazırlanıyor. Microsoft, yapmış olduğu açıklamada bu aydan itibaren Windows 10 için ve masaüstü için Skype uygulamalarının yalnızca bir uygulama haline dönüşeceğini açıkladı.

Tabii bu dönüşümle birlikte Skype’a yeni özellikler de kazandırılıyor. Bu özellikler, aşağıdaki şekilde Microsoft tarafından açıklandı:

  • Skype’tan çıkmak veya otomatik olarak başlamasını engellemek için güncellenmiş kapatma seçenekleri
  • Sizi yeni mesajlar ve durum hakkında bilgilendirecek gelişmiş sistem çubuğu ikonu
  • Dosya Gezgini üzerinden doğrudan dosya paylaşımı
  • Görüntülü aramada 9 görüntü
  • Arka plan değişimi
  • Meet Now geliştirmeleri
  • Geliştirilmiş arama kontrolleri

Bütün bu özelliklerin yanı sıra uygulamaların yalnız bir çatı altında buluşması ile birlikte kaybedilecek bazı şeyler de bulunuyor. Microsoft artık Skype't yer almayacak iki özellik de şu şekilde sıralandı:

  • Share Charm entegrasyonu
  • Outlook bağlantıları senkronizasyonu

Masaüstü için Skype ve Windows 10 için Skype sürümlerinin yalnız bir çatı altında buluştuğu yeni Skype uygulamasını bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz. Skype, önümüzdeki aylarda Microsoft'un yeni güncellemeleri ile daha da gelişmiş bir uygulama olarak yoluna devam edecek.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ