IGTV üzerinden para kazanma dönemi başlıyor - Haberler - indir.com

IGTV üzerinden para kazanma dönemi başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-28 12:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz haftalarda canlı yayınları IGTV üzerine kaydetme özelliğini yayımlayan Instagram, kullanıcılarına IGTV üzerinden para kazanmanın yolunu araladı.

Günümüzün en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram, pandemi sürecinde en yoğun kullanılan uygulamalar arasında yer aldı. Bu dönemde canlı yayın özelliğiyle ön plana çıkan platformun ilerleyen dönemlerde yeni bir yayın uygulamasına dönüşebileceği ön görülüyor. Mevcut kullanıcı kitlesiyle canlı yayınlar ve içerik noktasında YouTube’a rakip olabilecek olan Instgram’ın IGTV servisi milyonlarca kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Instagram canlı yayınları artık IGTV'ye kaydedilebilecekInstagram canlı yayınları artık IGTV'ye kaydedilebilecek

Kullanıcıların Instagram’a 1 dakikadan uzun videolar atmasını sağlayan IGTV artık reklamlarla kullanıcılarının karşısına çıkacak. Bu sayede içerik üreticileri için bir gelir kapısı haline gelecek olan servisin bu özelliğinden ilk etapta sadece 200 kişi faydalanabilecek. Instagram’ın bugün itibariyle test aşamasını başlatma kararı aldığı yeni özelliğin mantığı YouTube reklamlarıyla oldukça benzer. Artık IGTV içeriklerinde 15 saniyelik video reklamlar üzerinden sürecek süreçte, reklam gösterimi üstünden içerik üreticilerine para ödenecek.

Instagram IGTV Videoları Mobil Cihazlara Nasıl İndirilir?

Buna ek olarak için “rozetler” özelliğini de kullanıma sunan şirket bu sayede yayın açan kullanıcıların da kazanç elde etmesini sağlıyor. Artık Instagram kullanıcıları sevdikleri canlı yayınları izlerken “Uygulama içi rozet” satın alarak yayımcıya destek olabiliyor. Bir yayın ve içerik platformu haline gelmek için önemli adımlar atan Instagram’ın IGTV için test etmeye başladığı özelliği tüm kullanıcılara ne zaman sunacağı ise henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Instagram Messenger Rooms desteğine kavuştuInstagram Messenger Rooms desteğine kavuştu

PAYLAŞ