İçinden çıkılmaz durum yüzünden TikTok CEO’su Kevin Mayer istifa etti - Haberler - indir.com

İçinden çıkılmaz durum yüzünden TikTok CEO’su Kevin Mayer istifa etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-27 18:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan TikTok, ABD ile yaşadığı sorunlar kapsamında önemli bir gelişme ile gündeme geldi. Buna göre TikTok’un CEO’su istifa kararı aldı. TikTok gündemden düşmek bilmiyor. Bildiğiniz üzere ABD ile Çin arasındaki yaşanan sorunlar Çinli sosyal medya devi TikTok’u derinden etkilemeye devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın geliştirici şirketi ByteDance’a TikTok’un ABD operasyonunu zorla sattırmak istemesi biliniyor. Hatırlayacağınız üzere bu bölümü yazılım devi Microsoft satın almak için hazırlanıyordu. Bu sürede ise ByteDance ABD pazarında kalmayı sürdürebilmek için TikTok’un ABD operasyonunu satma kararı aldığı söylenmişti. Daha sonra ise Trump’ın yeni hamlesi geldi ve Başkan, TikTok geliştiricisine 15 Eylül tarihine kadar süre verdi.

TikTok CEO’su istifa etti

Tiktok'tan sonra şimdi de WeChat dava açmaya hazırlanıyorTiktok'tan sonra şimdi de WeChat dava açmaya hazırlanıyor

Bu süre içinde ise ByteDance’in TikTok’un ABD operasyonunu Microsoft’a satması gerekiyor söylendi. Öyle ki platformun aksi halde yasaklanacağı belirtildi. Bunun üzerine Donald Trump, 30 gün sonra yürürlüğe girecek olan iş yapmayı yasaklama kararnamesi imzaladı. TikTok’un Çin için veri topladığını ifade eden başkan, bu hamlesi sebebiyle ByteDance tarafından hükümet bazında da dava edildi. Süreç politik bir sorun olmasıyla beraber görevden ayrıldığını açıklayan Mayer, şirketi bu kötü dönemde yarı yolda bırakmış gibi gözüküyor.

TikTok sözcüsü Mayer’e şirkette olduğu süre için teşekkür ettiklerini ve karara saygı duyduklarını aktarıyor. Şirketin bu yeni mücadeledeki yeni CEO’su kim olacak şuan için bilinmiyor.


Google, Short Videos ile TikTok rekabetini artıracakGoogle, Short Videos ile TikTok rekabetini artıracak
TikTok-ABD krizinde başrol Mark Zuckerberg mi?TikTok-ABD krizinde başrol Mark Zuckerberg mi?

PAYLAŞ