Huawei ve Xiaomi gelecekte UTG teknolojisini kullanabilir - Haberler - indir.com

Huawei ve Xiaomi gelecekte UTG teknolojisini kullanabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-22 16:34:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon pazarının Çin merkezli dev isimleri Xiaomi ve Huawei, gelecek için önemli adımlar atıyor. Bu adımların arkasında iki farklı sebep yer alıyor. 

Xiaomi ve Huawei, çok sağlam bir kaynağa göre yüksek miktarda ultra ince katlanabilir cam siparişi geçmiş durumda. Bilindiği gibi Samsung Galaxy Z Flip modelinin ekranında plastik ile korunan ultra-thin glas (UTG) yani ultra ince katlanabilir cam kullanılıyor. İşte bu camın bir benzerinden satın alan dev teknoloji firmaları, bu konuda tam olarak neyi amaçladığı bilinmiyor. Ancak bu camın öncelikli olarak Xiaomi Mi Mix Alpha gibi gövdeyi saran ekrana sahip telefonlarda kullanmak için alınmış olabileceği düşünülüyor. İkinci tahmin ise elbette katlanabilir telefonlar oluyor. Huawei'nin gelecek katlanabilir ekranında UTG kullanabileceği söyleniyor. Xiaomi'nin ise ilk katlanabilir telefonu da UTG kullanabileceği aktarılıyor.

Xiaomi’nin yeni akıllı saati Mi Watch Revolve geliyorXiaomi’nin yeni akıllı saati Mi Watch Revolve geliyor

Xiaomi ve Huawei hamlesi dikkat çekerken, Huawei’den katlanabilir tarafta en son Mate Xs gelmişti

Telefon çift plastik katman ile korunan 8 inç 2480×220 piksel esnek AMOLED ekrana sahip olan Mate Xs, gücünü Kirin 990 5G işlemciden alıyor. 5G desteğine sahip olan model, 8 GB RAM+512 GB depolama seçeneği ile geliyor. 55W hızlı şarj destekli 4.500 mAh pil taşıyan ve bu pili 30 dakikada yüzde 85'e getirebilen Mate Xs, sol kısmında dörtlü kamera sistemi taşıyor. Bu alanda 40 megapiksel F1.8 geniş açı+8 megapiksel F2.4 OIS telefoto+16 megapiksel F2.2 ultra geniş açı+ ToF kameraları bir araya geliyor.


Resmi olarak tanıtılan Huawei Enjoy 20 Pro özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei Enjoy 20 Pro özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ