Huawei ve ABD arasındaki savaş yeniden alevlendi! - Haberler - indir.com

Huawei ve ABD arasındaki savaş yeniden alevlendi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-21 14:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD ve Huawei arasındaki sular durulmaya başladı diyorduk ki geçtiğimiz gün Huawei hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, tarafından ortaya atılan çarpıcı iddialar ABD Huawei savaşını yeniden alevlendirdi.

Geçtiğimiz sene Mayıs ayından beri ABD ambargoları nedeniyle zor dönemlerden geçen Huawei’nin geçtiğimiz hafta şirket yönetiminde köklü değişikliker yapılmıştı. 5G teknolojisiyle günümüzde hala teknoloji devi olan şirketle ABD arasındaki savaşta sona gelindi diyorduk ki “ABD Dışişleri Bakanı” Mike Pompeo, 3 gün önce “Fox Business Network”e verdiği bir röportajda Çin’in Corona virüsü konusundaki rolü hakkındaki açıklamaları sırasında Huawei’nin 5G servislerini kullanan ülkeler adına da bir açıklama yaptı.  

ABD Huawei'nin hareket alanını kısıtlamaya çalışıyor!ABD Huawei'nin hareket alanını kısıtlamaya çalışıyor!

“ABD Dışişleri Bakanı” Çinli şirketlerin geliştirdiği telekomünikasyon altyapılarını kullanan ülkelerin ikilemde olduğunu dile getirerek Huawei 5G servislerini kullanmakta olan hükumetlerin kararlını bir daha gözden geçireceklerini açıkladı.  Çin hükümeti hakkında “Şu andan itibaren oldukça eminim ki Çin Komünist Partisi yönetiminin veri paylaşma konusunda şeffaf olamayışı, elindeki verileri açıkça paylaşamaması ve bu verileri kontrol edememesi, pek çok ülkenin kendi telekom mimarileri için yaptıklarını yeniden düşünmesine sebep olacak.” ifadelerini kullanan Mike Pompeo, Huawei ile ilgili olarak “Huawei o ülkelere ekipman ve donanım satmaya gittiğinde buna maruz kalan ülkeler, bu konu hakkındaki kararını incelemek adına farklı bir bakış açısına sahip olacak.” dedi. 

Huawei'den ABD'ye yanıt gecikmedi

Bu sözlere Huawei’den ise sert yanıt geldi. Açıklamalar karşısında söz hakkı doğan şirketin ABD şubesinin güvenlik şefi Andy Purdy, Mike Pompeo’nun sözlerini eleştirerek Pompeo’nun diğer ülkeleri etkilemeye çalıştığını öne sürdü. 

Çin’i COVID-19 salgının baş sorumlusu olarak gösteren Pompeo’yu gerçekleri konuşulmaya davet eden Purdy, Huawei’nin dünyanın dört bir yanındaki hastanelere başta koruyucu giysiler, maskeler olmak üzere pek çok tıbbi malzeme bağışladığının altını çizdi. 

Ek olarak şirketin İtalya, İspanya, İrlanda, Fransa ve Hollanda gibi diğer Avrupa ülkelerine de yardım ettiğini vurgulayan Andy Purdy, Huawei’nin 5G servislerinin bu süreçte yardım amaçlı kullandığını ve buna rağmen ABD’nin kötü niyetli olarak Huawei’yi kötülediğini de sözlerine ekledi. 

Trump yönetiminin iddialarını  bir“saçmalıklar silsilesi” olarak gördüklerini belirten Purdy şirketin geliştirdiği 5G altyapısının herhangi bir casusluk girişimi olmadığını bir kez daha açıkladı ve ABD’nin diğer ülkeleri Huawei ile çalışmalarına devam etmeleri durumunda istihbarat paylaşımını kesmekle tehdit ettiğini dile getirdi. Bu tehditlerin ve iddiaların şirketi yıldırmayacağını dile getiren Purdy, şirketin bu dönemde diğer ülkelere yardım etmeye devam edeceğini de söyledi.


ABD Huawei yasağını kaldıracak mı?ABD Huawei yasağını kaldıracak mı?
Huawei'nin ABD odaklı işlemci planları gün yüzüne çıktıHuawei'nin ABD odaklı işlemci planları gün yüzüne çıktı

PAYLAŞ