Huawei telefonlar için Google Maps alternatifi yeni navigasyon uygulaması yayınlandı - Haberler - indir.com

Huawei telefonlar için Google Maps alternatifi yeni navigasyon uygulaması yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-27 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Uzun bir süredir ABD’nin ambargosu altında yer alan şirket Huawei, artık Android lisansı sahip olmayan akıllı telefon modelleri için bir Google Maps alternatifine kavuştu. Bildiğiniz üzere Çin ve ABD arasındaki ekonomik savaş neticesinde Google’ın Android desteğini Huawei’den çekmesi gerektiği emri verildi. Bunun üzere ise Huawei akıllı telefonları Google Mobile Services kullanamaz hale geldi. Bunun neticesinde ise telefonlar açık kaynak Android 10 üzerine kurulan Huawei Mobile Services ile geliyor. Söz konusu yeni Huawei cihazlarda HMS temelli uygulamaları bir araya getiren Play Store market alternatifi AppGallery uygulama mağazası bulunuyor. Söz konusu bu uygulama marketinde artık HERE WeGo – City Navigation harita uygulaması da yer alıyor.

Huawei kendi harita uygulamasına kavuştu

Resmi olarak tanıtılan Huawei Nova 7 Pro SE özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei Nova 7 Pro SE özellikleri ve fiyatı

Bu uygulama orijinal olarak Nokia tarafından geliştirilip olup, kullanıcılara yeni bir Google alternatifi sunmayı başarıyor. Özellikle Avrupa üzerinde iyi çalışma sistemine sahip olan HERE WeGo, AppGallery mağazasının en popüler uygulamalarından birisi olacak gibi duruyor. Şirket kısa süre önce bir Google alternatifi de bulmuştu. Bu noktada P40 serisi için Avrupa’da Qwant ile anlaşmış ve söylenen göre ise Fransa, İtalya ve Almanya’da satılan P40 ve P40 Pro modelleri için Qwant arama uygulaması ön yüklü olarak geleceği belli olmuştu.

AppGallery marketi şuan için içerisinde Google uygulamaları barındırmıyor. Fakat bu durumun ileride değişebileceği umuluyor. Öyle ki Google uygulamaları Play Store haricinde App Store’da da yer alması, AppGallery için de gelebileceği anlamına geliyor. Şirket ileri ki dönemlerde Google ile yeniden çalışmak istediklerini belirtiyor. Henüz bir süre önce CEO Richard Yu, Google servisleri ve Play Store’u yeniden telefonlarında kullanmak istediklerini belirtmişti. Bakalım ilerleyen dönemlerde Huawei için tekrardan Google yer alacak mı göreceğiz.


Huawei EMUI 10.1 alacak akıllı telefonlarHuawei EMUI 10.1 alacak akıllı telefonlar
Resmi olarak tanıtılan Huawei Nova 7 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei Nova 7 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ