Huawei P50, HarmonyOS arayüzüne sahip ilk telefon olabilir - Haberler - indir.com

Huawei P50, HarmonyOS arayüzüne sahip ilk telefon olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-09 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD tarafından uygulanan ambargolar sebebiyle uzun bir süredir Google servislerinden uzak kalan Huawei P50 serisi kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu ayın son günlerine doğru tanıtılması ve üç modelden oluşması beklenen P50 serisi ile ilgili olarak yeni iddialar ortaya çıktı.

Huawei P50, kutusundan HarmonyOS ile çıkacak

Halihazırda P40, Mate 30 ve MatePad modelleriyle HarmonyOS 2.0 Beta süreci halen devam eden Huawei'nin, işletim sistemini ön yüklü şekilde sunacağı ilk akıllı cep telefonun ise p50 olacağı dile getirildi. Bazı kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Android işletim sisteminin olmayacağı iddia ediliyor olsa da, bu iddialara bek de olumlu bakılmıyor. Tahmin edileceği üzere en azından birçok bölge içerisinde Android ile kutusundan çıkan cihazın, HarmanyOS desteğine de sahip olacağı düşünülüyor. 

Huawei P50 Pro'nun render görüntüleri ortaya çıktıHuawei P50 Pro'nun render görüntüleri ortaya çıktı

Bu bağlamda ise önemli bir detayı değerlendirmekte de fayda vardır. Huawei P50, HarmonyOS işletim sistemini kullanan ilk akıllı cep telefon olmayacak. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei'nin Çin'deki üretim tesislerinden HarmonyOS işletim sistemiyle çıkan ilk telefon olacak. Huawei P50 öncesi akıllı telefon kullanıcıları, HarmonyOS’i basit bir işlem sistemini güncellemesi gibi akıllı cep telefonlara yüklenebilecekler. Şirketin, Nisan ayı içerisinde HarmonyOS güncellemesini amiral gemilerinden başlayarak kademeli bir şekilde akıllı cep telefonlara dağıtması bekleniyor.

Bu cihazların yanı sıra, HarmonyOS işletim sistemi akıllı TV’ler, akıllı saatler, arabalar başta olmak üzere Nesnelerin İnterneti (loT) cihazlarıyla tam uyumlu olarak çalışabilecekler. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, yıl sonuna kadar HarmonyOS’in dünya çapında 300-400 milyon cihaz üzerinde çalışır durumda olmasını bekliyor.

Yeni Petal servisleri de yakın zamanda gelebilir

Huawei, yalnızda kendi işletim sistemini değil aynı zaman işletim sisteminde de kullanmak üzere dijital servislerini de geliştirmek adına çeşitli adımlar atıyor. Petal markası adına altında şu ana kadar birçok servisle kullanıcıların beğenisine sunulacak olan Çinli teknoloji devinin ürün yelpazesinde Petal Haritalar, Petal Search ve Petal Docs hizmetleri bulunuyor. Söz konusu bu yeni servislerde gündeme gelen şirketin, son olarak ise Peral Mail ve Petal Trenslate olmak üzere her iki servis daha da geliştirildi. Fakat bu hizmetlerin şu an için beta aşamasında olduğunu da belirtmekte fayda vardır. 

 


Huawei P50'nin yeni tasarım ve özellik detaylarıHuawei P50'nin yeni tasarım ve özellik detayları
Huawei P50 serisinin kamera özellikleri hakkında yeni sızıntılarHuawei P50 serisinin kamera özellikleri hakkında yeni sızıntılar
Huawei P50 serisi, kamerası ile rakiplerini zorlayacakHuawei P50 serisi, kamerası ile rakiplerini zorlayacak

PAYLAŞ