Huawei kurucusu Ren Zhengfei'den “emeklilik” açıklaması - Haberler - indir.com

Huawei kurucusu Ren Zhengfei'den “emeklilik” açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-18 14:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde zorlu şartlardan geçen Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei şirketin başına gelenlere dikkat çekerek emeklilik açıklaması yaptı! 

Mayıs ayından beri Amerika Birleşik Devletleri’nin kısıtlamalarıyla uğraşan Huawei için işler son dönemlerde iyice zorlaşmış durumda. Huawei’nin yaşadığı kısıtlamalar nedeniyle Amerikalı şirketlerle iş ortaklığını kaybetmesi her iki taraf içinde ciddi bir darbe olsa da bu durum Amerika’yı geri adım attırmamıştı. Huawei’ye ne olacak sorusu güncelliğini korurken Donlad Trump’ın 5G teknolojilerini biran önce Amerika’da istediğini hatta 6G içinde çalışmalara başlanmasını talep etmesi üzerine iki taraf arasında bir çözüm yolu bulunabileceğini düşündük. Çünkü şuanda Donald Turmp’ın istediği teknoloji en hızlı ve kaliteli biçimde sunabilecek olan şirket, dünyanın 5G lideri Huawei’ydi. Yetkililer Huawei ile birlikte çalışmaya sıcak bakıyor gibi görünse de olayın iç yüzünün öyle olmadığı ortaya çıktı. Son dönemlerde yeniden güvenlik ihlalleriyle gündeme gelmeye başlayan Huawei’nin Amerika’nın ulusal güvenliğini riske attığı düşünülüyor. 

Huawei ambargosunun kalkma ihtimali var!Huawei ambargosunun kalkma ihtimali var!

Huawei'ye ABD’den kötü haber geldi

Huawei ambargosunu kaldırmayı düşünmeyen ABD şirketle bağını tamamen koparmayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde Huawei’nin ülkenin ulusal güvenliğini riske attığı gerekçesiyle şirketin ürünlerinin satın alınmamasına ilişkin yasa tasarısı ABD Temsilciler Meclisi tarafından onaylandı. Yakında senatodan da onay alması bekleyen yasanın yanı sıra Amerika açık bir dille 5G altyapısı için Huawei ile çalışmayacağını belirtti. Hatta ABD’li telekomünikasyon şirketlerine de “şüpheli iletişim araçları”nın kullanımına son verilmesi için 1 milyar dolarlık bir yardım yapılacağı konuşuluyor. Kısacası Amerika Huawei’yi her yönden köşeye sıkıştırmak konusunda oldukça kararlı. 

Ren Zhengfei emekliği erteliyor 

Çin'le Amerika’nın yaşadığı ticari savaştan zararlı çıkarak ambargo altına alınan Huawei yeni ürünlerini pazara sunmaya devam ediyor. Tüm zorluklara rağmen sağlam bir duruş sergileyerek geri atmayan şirketin arkasında Ren Zhengfei var. Daha öncesinde de şirketin çalışmalarına ara vermeyeceğini bu durumun Huawei için sadece teknoloji lideri olma yolunda geciktirici bir etkiye neden olacağını dile getiren Ren Zhengfei yaptığı açıklamada normalde bu dönemde emekli olacağını ancak şirketinin ABD ile yaşadığı sorun nedeniyle emekliliği erteleme kararı aldığını açıkladı. ABD merkezli baskıların kendisini daha çok motive ettiğini açıklayan Ren Zhengfei şirketinin başında durmaya devam edeceğini aktardı. 


Huawei ambargosu konusunda flaş gelişmeHuawei ambargosu konusunda flaş gelişme
ABD’nin Huawei ile ilgili yeni planı ortaya çıktıABD’nin Huawei ile ilgili yeni planı ortaya çıktı

PAYLAŞ