Huawei kendi işletim sistemi HarmonyOS'u tanıttı - Haberler - indir.com

Huawei kendi işletim sistemi HarmonyOS'u tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-03 09:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir kendi ekosistemini geliştirmeye çalışan Çin merkezli teknoloji devi Huawei bugün düzenlediği etkinlikte HarmonyOS adını verdiği sistemi tanıttı.

Bildiğiniz üzere Huawei, 2019 senesinden beri ABD yaptırımlarıyla uğraşıyor. Ambargolar nedeniyle ABD’li iş ortaklarını kaybeden şirket Google lisansını da kaybetmiş ve tanıttığı ürünlerde Google Servisleri’ni kullanamamıştı. Bu gelişmelerin ardından bağımsız bir şirket olmak isteyen şirket HarmonyOS işletim sistemi için kolları sıvamıştı. Bir süredir gelişim aşamasında olan işletim sisteminin kısmen tamamlandığını söyleyebiliriz.

Huawei Watch 3 yeni sağlık sensörleriyle geliyorHuawei Watch 3 yeni sağlık sensörleriyle geliyor

Huawei bugün düzenlediği online etkinlikte işletim sistemini ve yeni ürünlerini tanıttı. Etkinliğin hemen başında Huawei yetkilileri önemli bir noktaya değindi. Yetkililer yaptığı açıklamada şirketin geliştirdiği işletim sistemi HarmonyOS'in uzun soluklu bir proje olduğunu ve daha önünde uzun yıllar olduğunun altını çizdi. Kısaca HarmonyOS'in kusursuz bir hale gelmesi için önünde uzun bir süre var. Şirketin açıklamalarına göre bu süre yaklaşık 20 yıl.

Huawei'nin yeni işletim sistemi HarmonyOS, mobil cihazlardan, bilgisayarlara kadar şirketin geliştirdiği tüm akıllı cihazlar tarafından destekleniyor. Üstelik işletim sisteminin tüm platformlarda aynı görünümün hakim olduğunu söylemek mümkün. Yani herhangi bir platformda HarmonyOS kullanıyorsanız, başka bir platformda kullanırken zorlanmayacaksınız.

HarmonyOS 2.0 Beta bazı telefonlara sunuldu

Tasarım açısından değerlendirdiğimizde ise Android ve iOS işletim sisteminden tanıdık hatlara sahip olan HarmonyOS ‘ta simgeler oval olarak konumlandırılan yan yana bir görünüme sahip. Tabi ki de Huawei kullanıcılarını ilk etapta bu işletim sistemini kullanmaya zorlamıyor. Şirket işletim sistemini henüz iyileştirme aşamasında olduğu için tercihi tamamen kullanıcılara bırakmış durumda. Bugünden itibaren isteyen kullanıcılar HarmonyOS'e geçiş yapabilecek, istemeyen kullanıcılar da Android'te kalmaya devam edebilecekler.

Huawei yetkilileri önümüzdeki yıllarda da HarmonyOS'in geliştirilmeye devam edileceğini açıkladı. Bunun yanı sıra yetkililer HarmonyOS’un şuanda kullanımda olan işletim sistemlerine göre çok daha az yer kapladığı ve çalışmak için düşük sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyduğunu da açıkladı.

 


Huawei'den 3nm işlemci hamlesi geliyorHuawei'den 3nm işlemci hamlesi geliyor
HarmonyOS işletim sistemiyle gelecek ilk model Huawei P50'nin tanıtım tarihi açıklandıHarmonyOS işletim sistemiyle gelecek ilk model Huawei P50'nin tanıtım tarihi açıklandı

PAYLAŞ