Huawei İngiltere Savunma Bakanını Görevinden Etti - Haberler - indir.com

Huawei İngiltere Savunma Bakanını Görevinden Etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-02 13:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

İngiltere'nin Savunma Bakanı Williamson 5G ağı hakkında Huawei'ye bilgi sızdırmaktan suçundan görevinden alındı!

Geçtiğimiz hafta İngiltere 5G ağını daha iyi geliştirebilmek için Huawei’ye sınırlı bir izin vermeye hazırlandığı ile ilgili iddialar gündemdeydi. Henüz net bir açıklama yapılmasa da, bahar sonunda Çin'li teknoloji firmasının 5G ağının geliştirilmesinde rol alması yüksek bir ihtimaldi. Bu konun kesinleşmesine çok az zaman kala ise ortaya ilginç iddialar çıktı. 

Huawei'den İddialı 5G Açıklaması GeldiHuawei'den İddialı 5G Açıklaması Geldi

Savunma Bakanı Williamson Görevden Alındı

İngiltere’de Başbakanın liderliğinde her hafta Ulusal Güvenlik Konseyi toplantıları yapılıyor, Toplantılara bakanlar, silahlı kuvvetlerden ve istihbarat kuruluşlardan üst düzey yetkili isimler katılıyor. Bu toplantılarda, ülke için önemli olan gelişmeler ve alınacak kararlar tartışılıyor. İddialara göre 5G ağı hakkında da detaylı bir konuşmanın yapıldığı toplantıdan Huawei firmasına bilgi sızdırıldı. Bu olayın hedef aldığı isim ise, Savunma Bakanı Williamson.

İngiltere bilişim pazarına yeni isimler arıyor!

Başbakan May'ın yayımladığı mektupta yaşanan bu olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyduğunun altını çizerek, Williamson'a olan güvenini kaybettiği ve bu sebepten dolayı onunla artık çalışamayacağını, Williamson'nın görevden alınmak zorunda olduğu ifadelerine yer verdi. Williamson ise bu olaydan dolayı son derece üzgün olduğunu belirtti. Sızdırmanın kendisinden olmadığını açıklayan Williamson “Ayrıntılı bir soruşturma yürütülmesi halinde aklanacağımı düşünüyorum” sözleriyle kendini savundu.

2017 senesinden beri görevde olan Williamson'un görevden alınması üzerine, Kadın ve Eşitlik Bakanı olan Mordaunt, göreve atandı. İddialar hakkında ise Çin teknoloji devi Huawei'den herhangi bir açıklama gelmedi. 

İngiltere, Bilişim Alanında İş Arayanlar İçin Kapılarını Açıyor

Huawai Süreçten Nasıl Etkilenecek? 

Bildiğiniz üzere Çin merkezli firma yılın ilk çeyreğinde açıklamış olduğu raporunda ciddi bir başarı elde ettiği gözle görülüyordu. Mobil teknoloji pazarında gün geçtikçe daha güçlü hale gelen, ve bu anlaşmayla daha da güçlenecek olan Huawe'i nin 5G ağların geliştirilmesi projesinde yer alıp almayacağı durumunun şuan ne olduğu hakkında herhangi bir açıklama da yapılmadı. Bu durumun Huawe'yi nasıl etkileyeceği merak edilen konular arasında yer alsa da, önümüzdeki dönemlerde yürütülecek olan soruşturmalar sonucunda ortaya çıkacak gibi duruyor. Bu iddiaların gerçek olması durumunda ise Huawei'nin imaj olarak zarar göreceği düşünülüyor. Bu olayın gelecek dönem satışlarında olumsuz bir etkisi olup olmayacağını görmek için ise önümüzdeki dönemin çeyrek raporunu beklemek gerekiyor.


Huawei'inin 2019 İlk Çeyrek Gelirleri AçıklandıHuawei'inin 2019 İlk Çeyrek Gelirleri Açıklandı
İngiltere Huawei'den Vazgeçmiyorİngiltere Huawei'den Vazgeçmiyor

PAYLAŞ