Huawei ekrana gömülü ön kameraya sahip bir akıllı telefonun patentini aldı - Haberler - indir.com

Huawei ekrana gömülü ön kameraya sahip bir akıllı telefonun patentini aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 09:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, ekranın üst kısmında yer alan bildirim çubuğunu ekranın üst kavisine konumlandıran ve ekrana gömülü ön kamerayla beraber gelen ilginç bir akıllı telefon patenti aldı. Söz konusu bu yeni tasarım, hem ekran gövde oranını hem de ekranın kullanım alanını daha da artırıyor. 

İki yanında kavisli olduğu bu akıllı cep telefonlar uzun yıllardır kullanılıyor. Fakat ekranın dört yanında kavis bulunan akıllı cep telefonların nispeten yeni olduğunu söylemek mümkündür. Huawei, geçtiğimiz yılın ilk yarısında duyurusunu yaptığı Huawei P40 serisi ile dört yanı kavisli olan ilk akıllı cep telefonu zaten piyasaya sürmüştü. Fakat Huawei'nin almış olduğu bu patent, dört yanı kavisli olan ekran tasarımına yeni bir işlevsellik kazandırıyor. Mayıs 2020’de Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’ne (CNIPA) başvurulan ve 12 Ocak 2021 tarihinden itibaren onaylanarak yayınlanan bu patentin görsellerine göre ise Huawei, akıllı cep telefon ekranının üst kısmında yer alan ve şarj durumu, hücresel veri, Wi-Fi, uygulama bildirimler gibi simgelerin yer aldığı bildirim çubuğunu ekranın üst kısmındaki ince kavis kısmına yerleştiriyor. 

Huawei 135W'luk hızlı şarj sertifikası aldıHuawei 135W'luk hızlı şarj sertifikası aldı

Huawei'in yeni pantentinde ekrana gömülü ön kamera yer alıyor

Ekran çevresi her ne kadar inceltilirse inceltilsin, ekranın üst kısmında önemli ölçüde bir alan kaplayarak gerçek tam ekran deneyiminin önüne geçiliyordu. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, bildirim çubuğunu küçültüp, ekranın üst kısmında yer alan ince kavise taşıyarak ekranın kullanım alanını daha da artıracak. Eğer patent görsellerindeki teknoloji LetsGoDigital tarafından oluşturulan konseptteki gibi hayata geçirilirse bildirim çubuğu, simgeler ekranın üst kısmında yerleştirilerek adeta tasarımlar bir bütünlük sağlayacak. 

Şirketin söz konusu bu patent görsellerinin arka kısmında ise oldukça büyük bir modülün içine gizlenmiş olan dörtlü kamera kurulumu yer alıyor. Aynı zamanda ise söz konusu bu kameranın modülünün son derece büyük bir çıkıntıya sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor. Huawei'nin patentte yer alan tasarımı gerçek bir ürüne dönüştürüp dönüştürmeyeceği ise ancak şirketin ekran kullanım oranını artırmayı planladığı görülüyor. Konu ile ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


Huawei FreeBuds Studio Türkiye’de satışa çıktıHuawei FreeBuds Studio Türkiye’de satışa çıktı
Huawei Mate X2 çıkış tarihi bir kez daha ertelendiHuawei Mate X2 çıkış tarihi bir kez daha ertelendi
Huawei P50 Pro'nun render görüntüleri ortaya çıktıHuawei P50 Pro'nun render görüntüleri ortaya çıktı

PAYLAŞ