Huawei Çin'de Qualcomm'u geçti - Haberler - indir.com

Huawei Çin'de Qualcomm'u geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-30 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mobil işlemci pazarının en güçlü isimlerinden olan Qualcomm koronavirüsünün de etkisiyle Çin’de hızla güç kaybediyor. Kirin işlemci yongasıyla bu yıl büyük bir çıkış yapan Huawei Çin’deki pazar payını yüzde 44’üne sahip oldu.

Akıllı telefonlarını uzun yıllardır kendi ürettiği işlemci yongalarıyla piyasaya süren Huawei, bugüne dek hem Çin’de, hem de global pazarda olabildiğince kendi yongasını kullandı. Yeni işlemci yongasıyla bu yıl büyük bir yükseliş yakalayan şirket kendi ülkesinde pazar payını günden güne arttırıyor.

Huawei 5G desteğine sahip 5 yeni telefon sertifikası aldıHuawei 5G desteğine sahip 5 yeni telefon sertifikası aldı

Yeni analizlere göre 2020 yılının ilk çeyreğinde HiSilicon toplamda 22.21 milyon adet akıllı telefon işlemcisi tasarladı. Elbette HiSilicon bu tasarımların hepsini Huawei akıllı telefonlarına tedarik etti.

Kirin işlemci yongası rakiplerini geride bıraktı

Raporlara göre şirket geçtiğimiz seneye oranla 2020’nin ilk çeyreğinde üretimde düz bir çizgi izlese de Qualcomm’u geçmeyi başardı. Corona virüs pandemisi nedeniyle dünyada çapında güç kaybetmeye başlayan Qualcomm, en büyük pazar payını Çin’de kaybetti. Ancak Qualcomm’un bu düşüşü Kirin işlemci yongasıyla dikkatleri üzerine çeken Huawei’nin büyük bir patlama yapmasına neden oldu 2019 yılının ilk çeyreğinde pazarın yüzde 24.3’üne sahip olan şirketin 2020 yılı ilk çeyreğinde pazar payı yüzde 43.9’e yükseldi.

Açıklanan rakamlar ise son dönemlerde ABD ambargosu nedeniyle güçlük çeken Huawei’nin faaliyetlerinde kendi ülkesine odaklandığını gözler önüne serdi. Hatırlarsanız Çin’de pek çok akıllı telefon kullanıcısı ABD ambargosunu protesto etmek için iPhone’larını satıp Huawei’nin akıllı telefonlarını satın almış ve buda şirketin Çin’deki pazar payını yüzde 6 oranında arttırmıştı.


Huawei ve Çin ilişkileri sarsıldıHuawei ve Çin ilişkileri sarsıldı
Huawei P40 Lite kablosuz kulaklık ile beraber satıştaHuawei P40 Lite kablosuz kulaklık ile beraber satışta

PAYLAŞ