Huawei arayüzünde kullanıcılara reklam gösterecek! - Haberler - indir.com

Huawei arayüzünde kullanıcılara reklam gösterecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-17 21:20:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD ile ticari bir savaşın içinde yer alan ve ABD tarafından ambargolara maruz kalan Huawei, Android telefonlarında kendi geliştirmiş olduğu mobil ekosistemi Huawei Mobile Services’i (HMS) kullanıyor. Şirket yeni aldığı karar ile telefonlarının kullanıcı arayüzünde reklam göstereceğinin ipucunu verdi. 

Çin için casusluk yaptığı iddialarına karşılık ABD tarafından birçok ticari yaptırımla karşı karşıya kalan Huawei, kullanıcılarına kesintisiz bir hizmet sunmak ve Google ile olan bağımlılık durumunu ortadan kaldırmak için kendi mobil ekosistemini geliştirdi. Artık Android sistemli akıllı telefonlarında Huawei Mobile Services’ı (HMS) kullanan Çinli teknoloji devi, çok tartışılacak bir adım atmaya hazırlanıyor.

Huawei uygulama geliştiricilerine gelir vadediyorHuawei uygulama geliştiricilerine gelir vadediyor

MySmartPrice tarafından keşfedilen bir HMS güncellemesinde, gelecek modellerin kullanıcı arayüzünde reklam verileceğine işaret ediliyor. Kullanıcı arabirimindeki reklamlar, özellikle 2019'da sıklıkla karşımıza çıkmıştı. Bildiğiniz üzere, Çinli akıllı telefon üreticileri Xiaomi ve Realme, şu anda kullanıcı arayüzünde reklam gösteriyor.

Huawei, yeni reklam hamlesiyle kullanıcıların tepkisini çekebilir

Bu iki firmayı takibi altına alan Huawei, beta sürecini başlattığı HMS'nin bir parçası olan  ‘Huawei Ads' servisini devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu da, Android temelli EMUI arayüzüne sahip Huawei ve Honor marka akıllı telefonların yakında kullanıcı ara biriminde reklam göstereceği anlamına geliyor.

Kişiselleştirilmiş reklamlar için elde edilen veriler, Çinli şirket tarafından Hong Kong ve Singapur'daki veri merkezlerinde bir yıl boyunca muhafaza edilecek. Ayrıca Mısır, Meksika, Hindistan, Güney Kore ve Pakistan gibi bölgelerdeki yerel servis merkezleri ile de paylaşımlar yapılacak. Huawei Ads' platformu, kullanıcıların konum verilerini toplayarak 'coğrafi temelli' reklamlar sunacak.

Bu gelişmelere rağmen güncellemeyi alan cihazlarda şu ana kadar reklam gösterimi gerçekleşmiş değil. Fakat bu durumun değişeceği düşünülüyor. 


Huawei’nin 2019 yılına ait kazancı açıklandıHuawei’nin 2019 yılına ait kazancı açıklandı

PAYLAŞ