Huawei AppGallery’deki uygulamalardan komisyon almayacağını açıkladı! - Haberler - indir.com

Huawei AppGallery’deki uygulamalardan komisyon almayacağını açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-10 09:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz aylarda kendi uygulama mağazası AppGalery’i resmi olarak tanıtan Huawei, kendi uygulama mağazası için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Ekosistemini geliştirmeye çalışan şirket AppGalery’e uygulama yükleyen geliştiricilerden uzun bir süre komisyon almayacağını açıkladı.

ABD ambargosu nedeniyle zor dönemlerden geçen Huawei, geçtiğimiz dönemlerde uzlaşma adımlarından vazgeçmiş ve kendi ekosistemini geliştirebilmek adına önemli bir adım atmıştı. Mate 30 gibi dikkat çeken yeni akıllı telefonlarında Google Mobil Services’i (GMS) kullanamayan şirket piyasaya sürdüğü akıllı telefonlar ve tabletleri için Google uygulamalarına alternatifler geliştirmiş ve kullanıcıların uygulama indirebileceği AppGalery mağazasını duyurmuştu.

Turkcell ve Huawei, 5G altyapısı için testlere başladı!Turkcell ve Huawei, 5G altyapısı için testlere başladı!

Huawei uygulama mağazasının gelişmesi için geliştiricilere destek veriyor!

Geçtiğimiz ay Google’a bir daha dönmeyeceğini açıklayarak bağımsız bir üretici olmak istediğini de açık bir şekilde ifade eden şirket uygulama geliştiricilerine gelir konusunda ciddi destekler sağlıyor. Daha öncesinde geliştiricilere destek vereceğini açıklayan hatta geliştiriciler için bir bütçede çıkaran Çin merkezli teknoloji devi komisyon konusunu da bir süreliğine askıya alıyor. Bildiğiniz üzere iOS ve Android ekosisteminin uygulama mağazaları geliştiricilerden yüzde 30 oranında komisyon alıyor. Ve buda geliştiricilerin uygulama gelirinin sadece yüzde 70’lik kısmını alabilmesine neden oluyor. Bu konuda geliştiricileri Huawei Mobil Services (HMS) için teşvik etmek isteyen şirketin ise geliştiricilerden en fazla yüzde 10 oranında komisyon alacağı söyleniyordu. Konu hakkında açıklama yapan şirket ise geliştiricilerden 12 ay boyunca komisyon alamayacağını açıkladı. 12 ayın sonunda ise diğer uygulama mağazalarında olduğu gibi yüzde 30 komisyon uygulanacak. 

Huawei'den açıklama; Google'a geri dönmeyeceğiz

Geliştiriciler açısından oldukça cazip bir fırsat sunan Huawei son açıklanan bilgilere göre 170’den fazla ülkede aylık 400 milyon kullanıcıya hizmet vermekte. Uygulama mağazasında oyunlarda dahil olmak üzere halihazırda 45 uygulama bulunan Huawei Mobil Services’in bu destekle birlikte uygulama sayısını yakın zamanda ikiye katlaması bekleniyor. Uygulama mağazasının gelişmesi için sadece Türkiye’de 50 Milyon TL sözü veren şirketin Play Store ve App Store’dan sonra dünyanın en büyük uygulama mağazası haline gelmesi beklense de bunun için şirketin önünde hala uzun bir süreç var.

Tabi tüm bu gelişmeler yaşanırken Google’dan Huawei’yle yeniden çalışabilmek için ABD’li kurumlara başvurular yaptığını unutmamak gerek. Eğer Google gerekli izinleri alırsa Huawei’nin kararını değiştirip değiştirmeyeceği merak edilişe de, bu sorunun yanıtını ancak ilerleyen günlerde alabileceğiz.


Resmi olarak tanıtılan Huawei P40 lite E özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei P40 lite E özellikleri ve fiyatı
Huawei Mate Xs'in satış başarısı şaşırttı!Huawei Mate Xs'in satış başarısı şaşırttı!

PAYLAŞ