Huawei: ABD ambargosu olmasaydı Samsung’u geçerdik - Haberler - indir.com

Huawei: ABD ambargosu olmasaydı Samsung’u geçerdik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-26 14:55:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çinli akıllı cep telefonu üretici Huawei ve ABD arasında yaşanan gerginliğin etkileri halen devam ediyor. Gerçekleşen bir konferansta konuşan Huawei Üst Düzey Yöneticisi Richard Yu, ABD'nin yaptırımları ile karşı karşıya kalmasalardı şüphesiz dünyanın bir numaraları akıllı cep telefonu üreticisi olarak Samsung'u geride bırakacaklarını dile getirdi. Şöyle ki Huawei, sadece akıllı cep telefonu üretmekle kalmıyor aynı zamanda akıllı ev aletleri, tabletler, bilgisayarlar, kulaklıklar, hoparlörler ve buna benzer daha birçok teknolojik üretimi konusunda global pazarda kendine yer etmiş en büyük elektronik markalarından biridir. Buna ilave olarak şu an için şirket, dünyanın en büyük ikinci akıllı cep telefonu üreticisi fakat Huawei CEO'suna göre işler bu durumdan çok daha farklı olabilirdi. 

Huawei Üst Düzey Yöneticisi Yu Chendong (Richard Yu), konferans kapsamında yaptığı açıklamada şirketin, ABD yasağı ile karşı karşıya kalmasaydı 2019 yılının adeta bir numaraları akıllı cep telefonu üreticisi olarak anılacağını söyledi. Yılın ilk aylarına dönmek gerekirse bildiğiniz üzere Çinli teknoloji devi, ABD Ticaret Bakanlığı'nın Varlık Listesi'nde yer alması nedeniyle birçok zorlu yasak ile karşı karşıya gelmişti. Bu durum şirketi gerek maddi gerek manevi olarak oldukça fazla yıpratmış olsa da dev şirket varlığını devam ettirmekten vazgeçmeyerek üretim yapamaya devam etti. 

Huawei ambargosu konusunda flaş gelişmeHuawei ambargosu konusunda flaş gelişme

Huawei, Apple'ın önüne geçmişti

ABD'nin yasak getirmesinden önce Huawei şirketi Apple'ın önüne geçmeyi başarmıştı. Huawei şirketinin ABD hükumeti tarafından kara listeye alınması nedeniyle şirketin, Google başta olmak üzere birçok ABD'li şirketin Huawei oklan bağlantılarına son vermesi şirketi oldukça zor bir duruma sokmuştu. Şirketin bu zorlu süreçten nasibini alan ilk ürünü ise Mate 30 oldu ve söz konusu bu cihaz Gmail ve YouTube gibi daha birçok Google hizmetinden mahrum kaldı. Bu da ürünün satış rakamlarının beklendiği gibi olmadığını gösteriyor. 

 

ABD hükumetinin şirkete yasak getirmesinden hemen önce Huawei, dünyanın en büyük akıllı cep telefonu üreticisi olma unvanını ABD'li şirket Apple'dan almıştı. Tüm bilgiler göz önünde bulundurulduğunda Huawei'nin, her şeyin rayında gittiği bu süreçte ABD yasaklamasının gerçekleşmesi Samsung'u dahi zirveden edebileceği düşünülen durumlar arasındadır. 

Huawei popüler yapan müşteri memnuniyeti

Konferans devam ettiği sürece açıklamalarına devam eden Richard Yu'nun düşüncelerine göre insanlar, Huawei şirketinin popüler olmasının nedeninin yanlış bir algı üzerine kurulduğunu söylerken bu popülerliğin Çin ve Çinli kullanıcıların vatanseverliğinden kaynaklandığını dile getiriyor. Yu, söz konusu bu yanlış algının önüne geçmek adına Huawei M6 adlı tabletin global pazarda 2 milyondan çok daha fazla sattığını ve bu gibi büyük bir başarı elde etmesinin nedeninin Çinli insanların vatanseverliği değilde, ürünleri kullanan müşterilerin memnuniyeti olduğunun altını çizdi. Çinli teknoloji lideri Huawei, 2019 yılı içerisinde geçirdiği zorlu süreci yaşamamış olsaydı ve ABD'n,in yasakları karşısında kalmasaydı gerçekten de Samsung'u tahtından eder miydi bilinmez fakat şu ankinden çok daha başarılı bir konumda olacağı kesin olarak görülüyor. 

 


Huawei MatePad Pro resmi tanıtım videosu geldiHuawei MatePad Pro resmi tanıtım videosu geldi
iPhone 11'e benzerlii Huawei Nova 6 SE'nin detayları sızdıiPhone 11'e benzerlii Huawei Nova 6 SE'nin detayları sızdı
Yeni akıllı hoparlörü Huawei Sound X duyurulduYeni akıllı hoparlörü Huawei Sound X duyuruldu

PAYLAŞ