HTC 1.500 çalışanını işten çıkardı! - Haberler - indir.com

HTC 1.500 çalışanını işten çıkardı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-03 15:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Özellikle son dönemlerde teknoloji pazarından kendisine yer edinemeyen HTC, kar elde edebilen bir firma haline gelebilmek için birçok çalışanını işten çıkarma kararı aldı. Çıkarılan kişiler isyan etti ancak bu kararı değiştiren bir şey olmadı. Tayvan asıllı teknoloji firması olan HTC, her geçen gün şirketinin zarara girdiğini açıklayarak bin 500 çalışan işçisini çıkarma kararı aldı. Bu konuda çok üzüntülü olduklarını defalarca kez dile getiren firma, çıkan işçiler için üzgün olduklarının altını çizdi. Hatta çıkan işçilerinin her türlü anlamda desteklerini asla esirgemeyeceklerini ifade eden şirket yetkilileri isyanın önüne geçemedi. HTC'nin böyle bir karar alması teknoloji piyasasındaki ismini ciddi anlamda zedeledi diyebilirim. Neden diyecek olursanız HTC son dönemlerde sürekli işçilerini çıkarıyor ve buda insanların firmaya karşı çekinceli yaklaşmasına neden oluyor.

Şirket sürekli küçülmeye gidiyor

Son dönemlerde sürekli işten çıkarılma haberleri ve ardı arkası kesilmeyen bu olaylarına bir yenisini daha ekleyen Tayvan merkezli şirket, daha önceden de aldığı bir kararla küçültmeye gittiğini hatırlıyoruz. Şayet bu küçülmeler devam ederse bundan böyle teknoloji pazarından yerini ne kadar devam ettirebilir bilemiyoruz. Çünkü birçok anlamda güçlü rakipleri var ve bu rakipleri sürekli olarak üretim yapıyorlar. Bu durum ise HTC'yi ciddi anlamda olumsuz etkileyecektir.

HTC doğru bir karar mı alıyor?

HTC işten çıkardığı işçilerinin büyük çoğunluğunu üretim bölümünden seçiyor. Özellikle akıllı telefonlar konusunda ciddi anlamda geri kalan şirket, ilerleyen dönemlerde rotasını nasıl belirleyecek ve rekabetin üst düzey olduğu  bu pazarda nasıl ayakta kalacak herkes tarafından merak ediliyor. Üretim departmanından yapılan çıkarımlar şirketi kötü anlamda etkiler mi yoksa etkilemez mi bize zaman gösterecek. Fakat bize göre yapılan bu hamleler şirketi daha dibe çekecek gibi geliyor.





PAYLAŞ