HP, oyuncu ekipmanları üreten HyperX'i satın aldı - Haberler - indir.com

HP, oyuncu ekipmanları üreten HyperX'i satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-02 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

HP Inc., bugünden sonra Kingston Technology Company’nin oyun birimi olan HyperX’in resmi olarak yeni sahibi oldu. Şirket yetkilileri tarafından aktarılan bilgilere göre HyperX'i satın alma işlemlerini tamamladı. Peki HP tarafından yapılan bu satın alma, hem HyperX açısından hem de HP açısından ne anlama geliyor?

HP, oyun birimlerinde yerini sağlamlaştırabilir

Bu satın alma ile HP'nin oyun ve çevre birimleri segmentinde olan büyüme stratejisinin desteklenmesini düşünülüyor. HP Inc. Kişisel Sistemler Başkanı Alex Cho yaptığı konuşmasında; "HyperX’in başarıya ulaşmasına vesile olan çalışanlarını HP’de resmi olarak ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. HyperX, oyuncular arasında sadık bir takipçi kitlesi oluşturdu ve bizler de HyperX markasını daha da güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi. Sözlerine devam eden Alex Cho, "Bu satın alma, geleceğin teknolojik deneyimlerini yaratmak, değerli partnerliklere erişmek ve yeni büyüme kaynaklarının önünü açmak gibi yeteneklerimizi daha da ileriye taşıyacak. diye de ekledi.

Ürün kısmı tarafından incelendiği zaman pek çok ödüllü ürüne sahip olan HyperX, kulaklıklar, klavyeler, mouselar, mouse padler, USB mikrofonlar ve konsol aksesuarlarının da içinde olduğu çeşitli oyun destek birimlerinde dünyanın önde gelen markalarından biri konumunda yer alıyor. E-Spor piyasası da içinde olmak üzere birçok sektörde sponsorluklara da sahip olan bu şirket; satış grafiklerinde de genel olarak başarılı istatistiklere sahiptir. Bugünden itibaren oyuncu odaklı tasarlanan ürünleri sektöründeki tecrübesini de HP'nin bilgi birimi ile birleştirecek olan bu şirketin yakın zaman içerisinde gelecek olan başarı ivmesini de artıracağı düşünülüyor. Öyle ki hem HP hem de HyperX adına bu satın almanın yararlı olacağı düşünülüyor. HP tarafından yapılan bu satın alma işleminin bedeli ise 425 milyon USD olarak açıklandı.

HP’nin HyperX’i kendi bünyesine sokacağı daha önce söylemişti

25 Şubat 2021 tarihinde HP tarafından aktarılan bilgilere göre, HyperX'in oyun çevre birimlerinin satışı adına Kingston ile anlaşma gerçekleştirdiği dile getirilmiş ve 425 milyon dolar civarındaki anlaşma kapsamında markaya ait olan kulaklık, klavye, mouse ve oyuncu aksesuarlarının tüm haklarının HP'nin olacağı dile getirildi. Ancak HyperX markasına ait olan DRAM bellek ve SSD serileri bu anlaşmaya en azından şu an için dahil değildir. Regülatör kurumlar tarafından onay verilmesiyle beraber oyuncu birimlerinin satışı da resmi olarak gerçekleşmiş oldu. 

Omen serisinde ne gibi değişiklikler olacak

Bilindiği üzere HP'nin büyümesinde oyunculara yönelik olarak OMEN serisi de bulunuyor. Böylelikle OMEN ve HyperX arasında yakın zaman içerisinde bir iş birliği görmek mümkün olabilir. Bunun yanı sıra oyuncu donanımı alanında ASUS, Steelseries, Logitech, Corsair ve Razer gibi markaların yer aldığı bir rekabet vardır. Şirketler arasında yaşanan rekabette HyperX, HP’nin de desteğini arkasına alarak rakiplerine üstünlük sağlamayı başarabilecek mi? Aynı şekilde HP'nin de kendi rakipleri karşısında ne gibi bir performans sergileyeceği de heyecanla bekleniyor. 

 





PAYLAŞ