Kısa süre içerisinde toparlanmayı başaran Honor, bir kez daha ABD ile karşı karşıya kalabilir. Beyaz Saray’dan şirket ile ilgili yaptırım durumlar tekrar gündeme geldi. 

Beyaz Saray ile olan mücadelesinde büyük sorunlar yaşayan Huawei, alt markası olarak hizmet veren Honor, sorunlarının üstesinden gelmek için konsorsiyumu satışa çıkarmıştı. Bu gelişmenin ardından Huawei ile bir bağlantısı kalmaya üretici, hızlı bir şekilde Amerikan şirketleri ile iş birliği yapmaya devam etmişti. Çok kısa bir süre içerisinde toparlanmayı başaran dev isim, her segmente hitap eden ürün tasarlarken satışlarını da artırmayı başardı. Fakat şirketten kötü bir haber daha geldi. Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei ile herhangi bir bağı kalmayan Honor, bazı Amerikan senatörler ve politikacılara göre adeta bir tehdit unsurudur. Özellikle de Çin’de satışlarını oldukça artıran şirket, daha büyük kitlelere ulaşmak için de hızla çalışmalarına devam ediyor.

ABD, Honor için iki taraf oldu

3 1632305933

Satılmasından dolayı ABD yaptırımlarına maruz kalmayan Honor, yetkilileri rahatsız etmeye devam ediyor. Şirketi hala tehdit olarak gören bazı yöneticiler ve siyasetçiler, Honor’un yeniden kara listeye alınması konusunda olumlu düşünüyor. Washington Post’a göre şu an için anlaşma içerisinde olmayan ABD yetkilileri, tam olarak ikiye bölünmüş durumdadır. Enerji Bakanlığı ve Pentagon cephesi Honor’a yaptırım uygulanması gerektiğini dile getirirken, Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ise bunun aksini düşünüyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler, tarafların fikir birliği sağlayamayacağını gösteriyor. Bu durum karşısında ise sözü Başkan Joe Biden’a bırakıyor. Nihai kararı verecek olan Biden’ın konu hakkındaki düşünceleri ile bilinmiyor. 

Honor, Çin’de Xiaomi ve Apple’ın önüne geçti

Bağımsızlığını ele aldıktan sonra yükselişe geçen Honor, Çin’de devler ile mücadele içerisine girmeye başladı. Şirketin Temmuz ayı içerisindeki satışları Xiaomi ve Apple’ın önünde olduğunu gösteriyor. Bu süre içerisinde OPPO 5.6 milyon, Vivo 5.3 milyon, Honor ise 4 milyon akıllı cihaz satışı gerçekleştirdi ve ilk üçü oluşturdu. Bu şirketlerin peşinden gelen üreticiler ise 3.9 milyon satış ile Xiaomi ve 3 milyon ile Apple oldu. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir