Her eve 100 Mbit internet hedefi için Bakanlıktan resmi açıklama - Haberler - indir.com

Her eve 100 Mbit internet hedefi için Bakanlıktan resmi açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-21 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizin internet altyapısı ve girişimleri tüm geliştirmeleri ile devam ediyor. Özellikle son dönemde önemli altyapı gelişimleri sağlayan ülkemiz adına şimdi ise yeni bir açıklama geldi. Yaklaşık olarak 2 ay önce göreve başlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, corona virüs salgınının internet altyapısı üzerindeki etkilerine değindi ve her eve 100 Mbit internet açıklaması ile yüzleri güldürmüş oldu. Kamu Bilişim Dijital Zirvesi’nin açılışında konuşarak açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, salgın döneminde e-ticaret sitelerine olan ilginin arttığını belirtti. Toplantılar için kullanılan yazılımların güvenlik sorunlarını beraberinde getirdiği, bankacılık ve iletişim başta olmak üzere birçok sektörde evden çalışma sistemine geçildiği ve eğitim kurumlarının uzaktan eğitim platformlarıyla öğrencilerle buluştuğunu vurguladı.

Ülkemizde her eve 100 Mbps internet altyapısı

Türk Telekom internet erişim sorunuTürk Telekom internet erişim sorunu

Milliyet kaynaklı habere göre 2003 yılında 20 milyar lira seviyesinde olan Bilgi ve İletişim Teknolojileri pazarının büyüklüğünün günümüzde ise 132 milyar liraya ulaştığını belirten Karaismailoğlu’nun konu hakkında açıklamaları şu şekilde oldu. Fiber hat uzunluğu 371 bin kilometreyi, sabit genişbant abone sayısı 14 milyonu geçti. Sabit altyapılarda fiber kullanan abonelerin sayısı 3,1 milyona yaklaştı. 83 milyona ulaşan mobil abone sayısının yüzde 85’inden fazlası son üç yılda 4,5G hizmetini kullanmaya başladı. 2019 yılında sektör yüzde 13 büyüdü.

Diğer yandan Karaismailoğlu, abone yoğunluğunu yüzde 100’e çıkarmayı ve bu kapsamda ise 10 milyon fiber aboneye erişmeyi hedeflediklerini belirtti. Ulusal Genişbant Stratejisi ve Eylem Planı’nın iki yıl önce paylaşıldığını hatırlattı. Bu kapsamda ise her noktadan herkese genişbant ilkesi ile “2023 yılında tüm hanelere en az 100 Mbit/s hızda genişbant erişimi sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Bakalım ilerleyen dönemlerde ülkemiz için yüksek genişbant ve yüksek internet hızları olacak mı göreceğiz.


Uzaktan eğitim için üniversitelilere 6 GB ücretsiz internetUzaktan eğitim için üniversitelilere 6 GB ücretsiz internet
İnternet altyapı sorgurlama nasıl yapılır?İnternet altyapı sorgurlama nasıl yapılır?

PAYLAŞ