Hayat Eve Sığar uygulaması yeni güncellemeyle beklenen özelliklere kavuştu - Haberler - indir.com

Hayat Eve Sığar uygulaması yeni güncellemeyle beklenen özelliklere kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-30 12:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında yayınlanan Hayat Eve Sığar uygulaması güncellendi.Yeni güncellemeyle birlikte merakla beklenen bazı özellikler uygulamaya entegre edildi. Geniş harita kapsamı desteğine sahip olan uygulama sayesinde artık sadece bulunduğunuz bölgede ki yoğunluk durumunu değil, her yeri inceleyebileceksiniz.

Son güncelleme kapsamında kullanıma sunulan yeni özellik sayesinde Türkiye’nin her bölgesini incelemek mümkün. Pandemi sürecinde insanların doğru bilgiye daha kolay ulaşmasını sağlayan Hayat Eve Sığar uygulamasının güncel versiyonuna Google Play Store ya da App Store üzerinden erişebilirsiniz.

Güncellenen Hayat Evet Sığar uygulamasında artık kullanıcılar ekranın sol alt kısmına eklenen harita sayesinde istedikleri bölgedeki risk durumunu görüntüleyebiliyorlar. Sol alt kısımda bulunan simgeye tıkladığınızda karşınızda yüksek risk taşıyan bölgelerin kırmızı, daha az risk bulunan bölgelerin sarı olduğu ve az riskli bölgelerinde yeşil olduğu bir harita çıkıyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?

Ancak harita üzerinde işaretlenmemiş ve hiç renk bulunmayan bölgelerde mevcut. Bunun nedeni ise bu bölgelerde yaşayan insanların yok denecek kadar az olmasından kaynaklanıyor. Buna ek olarak yakınlarından uzakta olan ve arkadaşlarının ya da ailesinin bulunduğu bölgedeki risk durumu hakkında endişe duyanlarda artık “Yakınlarım” menüsünden uzakta yaşayan sevdiklerinin yaşadıkları bölgelerdeki risk durumunu inceleyebilecekler. Ayrıca uygulamanın sağ üst kısmına eklenen “Temas” menüsü de sosyal mesafe kuralına uyup uymadığınızı ve hastalık riski taşıyan ya da taşıyıcı olan biriyle gün içinde temas edip etmediğinizi kontrol etmenizi sağlıyor.

Bununla birlikte “Yakınlarım” kısmına eklediğiniz kişileri de uygulama üzerinden takip edebilme imkanı getirildi. Bununla birlikte uygulamanı sağ üst kısmında bulunan temas durumu kısmından da, sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadı kontrol edilebiliyor.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ