Half-Life: Alyx klavye ve mouse ile oynanabilecek - Haberler - indir.com

Half-Life: Alyx klavye ve mouse ile oynanabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-14 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde oyuncuların beğenisine sunulan ve şimdiye kadar birçok oyuncu tarafından beğenilerek oynanan Half-Life: Alyx oyunu heyecanla bekleniyordu. Oyun her ne kadar beğeni kazanmış olsa da sadece VR teknolojisi ile oynanıyor olması oyuncuların elini kolunu bağlamış gözüküyor. Geliştirici ekip bunun farkına varmış olacak ki oyuna yeni bir özellik getirdi. Half-Life: Alyx oyunu artık klavye ve mouse yardımı ile de oynanabilecek. Bu yenilik ile beraber oyuncular oyunu VR mod ile oynayabildikleri gibi mouse ve klavye ile de oynayabilecekler.

Half-Life: Alyx oyununa yeni mod

Şimdiye kadar VR mod ile oynanan Half-Life: Alyx oyunu yapılan yenilik ile beraber artık klavye ve mouse ile de oynanabilecek. Oyun dünyasının lider isimlerinden Valve'nin sanal gerçeklik oyunu Half-Life: Alyx için klavye ve mouse ile oynanabilen ilk mod, birçok oyuncuyu heyecanlandırmayı başardı. Modu oyuna indirerek oynayamaya başlayabilirsiniz. Söz konusu bu yeni oyun modunun sanal gerçeklik modundan uyarlandığını da belirtmek gerekiyor. Bu nedenle oyunda bazı kusurlar görmekte mümkündür. 

Half-Life: Alyx söylentileri heyecanlandırdıHalf-Life: Alyx söylentileri heyecanlandırdı

İlk etapta tamamen sanal gerçeklik kavramı üzerine tasarlanan oyunun klavye ve mouse ile oynanabiliyor olması, sanal gerçeklik sistemine sahip olmayan oyuncuların oyunu deneyimleyebilmesi için oldukça önemli bir adım oldu. Çünkü, VR gerçeklik setine sahip olan oyuncu sayısı elbette ki olmayan oyuncu sayısından çok daha azdır. Bu nedenle oyunun bu şekilde yenileniyor olması oldukça önemli bir adım oldu. Bu bilgilere ek olarak aynı zamanda yayınlanan bu oyun modunu, daha önce yayınlanan modlardan ayıran en önemli özelliği daha az karmaşık olmasıdır. Bu arada Steam üzerinden satışta olan oyun 92 TL’lik fiyat etiketine sahip. Hem tasarımları hem de oynanış şekli ile oyuncular tarafından oldukça beğenilen Half-Life: Alyx oyununun şimdi bu yeni oyun modu ile beraber daha fazla oyuncu tarafından oynanması bekleniyor. 


Half-Life serisinin devamı Half-Life: Alyx'in başarısına bağlıHalf-Life serisinin devamı Half-Life: Alyx'in başarısına bağlı
VR pazarına Half-Life: Alyx damga vurmaya başladıVR pazarına Half-Life: Alyx damga vurmaya başladı

PAYLAŞ