Güney Kore, Google'a 117 milyon değerinde ceza kesecek! - Haberler - indir.com

Güney Kore, Google'a 117 milyon değerinde ceza kesecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 09:19:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Kore'nin rekabet düzenleyici Salı günü içerisinde, mobil işletim sistemi alanında baskın pazar konumunu, rekabeti azaltmak için kullandığı iddiası ile Google'a 207,4 milyar Kore Wonu ($176,9 milyon) ceza keseceğini aktardı.

Google'ın Android işletim sistemi şu an için Apple'ın iOS platformunu geride bıraktı ve akıllı cep telefon pazarında yüksek miktarı elinde tutuyor. Kore Adil Ticaret Komisyonu’na göre ABD’li teknoloji şirketinin, Samsung gibi akıllı cep telefon üreticilerinin rakipleri tarafından geliştirilen işletim sistemlerini kullanmasını engellemek adına pazardaki yerini kullandığı iddiası ortaya atıldı. Yonhap News, verilen kararı Kore dilinde yayınlanan düzenleyicinin, teknoloji liderinin akıllı telefon üreticilerinin uygulama mağazasında bulunan lisansları ve işletim sistemine ekran erişim üzerinden Google ile önemli sözleşmeler yaparken bir "Parçalanma Önleme Anlaşması (AFA)” üzerinde anlaşma gerçekleştirmelerini istedikleri aktarıldı. 

Google Fit, Google Play Store'da 100 milyon indirmeyi aştıGoogle Fit, Google Play Store'da 100 milyon indirmeyi aştı

Yonhap tarafından aktarılan bilgilere göre bu anlaşma, cihaz üreticilerinin "Android çatalları" olarak bilinen Android işletim sisteminin değiştirilmiş sürümlerini cep telefonlarına indirmelerini engelledi. Haber sitesi, düzenleyici kurumun Google'ın uygulamasının akıllı cep telefonlar için teni işletim sistemlerinin geliştirilmesinde yeniliği engellediği dile getirildi. Yonhap’a göre KFTC, teknoloji devinden şirketleri AFA imzalamaya zorlamayı bırakması talep edildi ve düzeltici adımlar atması gerektiği söylendi. Bir Google sözcüsü, Android’in uyumluluk programının donanım ve yazılım açısından yeniliğini teşvik ettiğini ve Koreli telefon üreticileri ve geliştiricilerine başarı sağladığı dile getirildi. Sözcü, CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Bugün yayınlanan KFTC kararı bu faydaları görmezden geliyor ve tüketicilerin yararlandığı avantajları baltalayacak. Google, KFTC’nin kararına itiraz etmeyi planlıyor” dedi. Salı gününün cezası, teknoloji liderinin cezası, teknoloji devinin üç aylık rakamlarına göre daha küçüktür. Google'ın ana şirketi olan Alphabet, geçtiğimiz çeyrek dönemde 61.88 milyar dolar gelir elde ettiğini bildirdi.

Yine de Salı günü içerisinde verilen bu karar, Güney Kore’deki teknoloji şirketi için en son gerileme olarak değerlendirildi. Ağustos ayının son günlerine doğru, ülkenin parlamentosu, uygulama geliştiricilerinin, kullanıcıları alternatif olan platformlar üzerinden ödeme yapmaya itecek. Google dahil olmak üzere daha pek çok uygulama mağazası operatörlerine yüksek komisyon ödemekten kurtulmasına imkan tanıyan bir yasa tasarısına onay verildi. 

Google bünyesinde yer alan bir sözcü yaptığı açıklamada, CNBC'ye şirketin verilen bu karara katılmadığını dile getirdi ve Android politikalarının Koreli telefon üreticilerinin ve geliştiricilerinin başarılı olmasına izin verdiğini ve yenilik için fırsat yarattığı savunuldu. Sözcü, Google'ın bu karara itiraz etmeyi planladığını dile getirerek, "Bugün yayınlanan KFTC kararı bu faydaları görmezden geliyor ve tüketicilerin yararlandığı avantajları baltalayacak” dedi. Google daha önce de, uygulamaların daha fazla Android akıllı cihazlarda çalışmasını sağlamak adına AFA’larının gerekli olduğunu söylemişti.


Google saat alarm çalmama sorunu birçok kişiyi mağdur etti!Google saat alarm çalmama sorunu birçok kişiyi mağdur etti!
Google Pay (Wear Os) destekleyen ülkeler listesi genişledi!Google Pay (Wear Os) destekleyen ülkeler listesi genişledi!
Google'ın Google'ın "Material You" tasarımı artık Android'de yer alacak

PAYLAŞ