Google'ın üst şirketi Alphabet'in piyasa değeri 1 trilyon Dolar olmak üzere - Haberler - indir.com

Google'ın üst şirketi Alphabet'in piyasa değeri 1 trilyon Dolar olmak üzere

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-14 19:20:04
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google’ın üst şirketi olan Alphabet piyasa değerini neredeyse 1 trilyon dolara ulaştı. Piyasaya değeri 1 trilyon dolar olan şirketler listesine adını yazdırmaya çok yakın olan Alphabet, geçtiğimiz sene bu başarıyı elde ederek teknoloji alanındaki liderliğini bir kez daha gözler önüne seren Apple ve Microsoft şirketlileri gibi liderliğini gösterecek gibi duruyor. 

Google’ın tüm hizmetlerini tek bir çatı altında birleştiren üst şirketi Alphabet 1 trilyon dolar piyasa değerine sahip teknoloji devlerinin içinde bulunduğu listeye adını yazdırmaya çok yakın. Financial Times’ta yayınlanan bir habere göre Alphabet bu hedefe ulaştığında piyasa değerini 1 trilyon dolar değerine çıkaran dördüncü teknoloji şirketi olacak. 

Rekabet Kurumu ve Google anlaştı mı?Rekabet Kurumu ve Google anlaştı mı?

Google’ın günümüzdeki piyasa değeri 985 milyon dolar ve bildiğiniz üzere şirket 3 Ocak’ta lde ettiği geliri resmi olarak açıklayacak. Wall Street’in tahminlerine göre ise Google bu tarihten önce gelirini ciddi bir oranda arttırmayı hedefliyor. Teknolojinin lider safhalarında yer alsa da daha çok başarılı olma isteğini hiçbir zaman bırakmayan Google’ın satışlarının önceki on yılla kıyaslandığında, şirketin bu alanda ne kadar hızlı bir büyüme gösterdiğini görmüş oluyoruz. Son on senedeki başarısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran şirket reklam stratejilerine oldukça önem veriyor. YouTube gibi popüler platformları bünyesine katan ve büyümekte olan sektörlere adım adan şirketin mevcut stratejisi şirkete epey güç kazandırmış durumda. 

Alphabet teknoloji liderinin listesinde yer alabilecek mi? 

Hatırlarsanız 2018 yılının Ağustos ayında piyasa değeri 1 trilyon doları aşan ilk şirket Apple olmuş ve şirketin 2019 senesindeki hisse fiyatları yüzde 86 oranında artış göstermişti. Şuanda 1.36 trilyon dolar piyasa değerliğiyle bu alanda liderliği elinde tutan Apple bu başarısını devam ettirmek için büyük çaba sarf ediyor. 

Apple’ın arkasından 2019 senesinin ilk yarısında ise Microsoft piyasa değerini 1 trilyon dolara ulaştırarak bu alanda ikinci şirket olmayı başarmıştı. Mevcut artışla hisselerini de arttıran şirketin şuanda piyasa değer 1.23 trilyon dolara ulaşmış durumda. 

2019 üçüncü çeyrek akıllı telefon satışları açıklandı

Aslında 2018 senesinde listeye adını yazdıran bir şirket daha var. Hatırlarsanız 2018 yılında Amazon’da piyasa değerin, 1 trilyon dolara ulaştırmayı başarmış ancak bu başarısını koruyamamıştı. O günden bugüne piyasa değerinde düşüş yaşayan şirket şuanda 942 milyon dolar piyasa değerini sahip. Bu sene tekrar büyük bir çıkış yapması beklenmeyen Amazon’un adını yeniden listeye yazdırmaya şuanda uzak olduğunu söylemek yanlış olmaz. Tabi bu yarışa Facebook’unda dahil olduğunu belirtmekte fayda var. Şuanda 622 milyon dolar piyasa değerine sahip olan şirketin gelecek hedefi piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine çıkararak adını teknoloji devleri arasına yazdırmak. Tabi bunun için Facebook’un henüz beklemesi gerekiyor. Şuanda listede olmaya en yakın şirket Alphabet. Şirket eğer 3 Ocak’a kadar gelirini 1 trilyon doların üzerine çıkarabilirse piyasa değeri 1 trilyon doları gören dördüncü şirket olarak büyük bir başarı yakalayacak. 


Google ile Otomatik Doldur’a biyometrik doğrulama geliyorGoogle ile Otomatik Doldur’a biyometrik doğrulama geliyor
Google Stadia Android telefonlara geliyor!Google Stadia Android telefonlara geliyor!

PAYLAŞ