Google'ın Mesajlar uygulamasına için

Google'ın Mesajlar uygulamasına için "Önerilen Çıkartmalar" özelliği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-03 15:16:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın sahip olduğu Mesajlar uygulaması için geçen yıldan beri çalışmış olduğu “Önerilen Çıkartmalar” özelliğinin hazır olduğu ve yayınlanmak üzere olduğu ifade ediliyor. Diğer yandan Gboard için de benzer bir özellik üzerinde çalışıldığı Google yetkilileri tarafından belirtiliyor. Google bir süredir Mesajlar uygulamasında yer alan çıkartmalar için akıllı öneriler özelliği üzerinde çalışıyordu. Görünüşe göre ise Mesajlar, bu özelliğe çok yakın bir zamanda kavuşacak gibi duruyor. Öyle ki bu özellik ile beraber Google’ın aynı işlevi Gboard için de test edeceği gözüküyor.

Son birkaç gündür “Önerilen Çıkartmalar” özelliği daha fazla mesajlar kullanıcılarında gözükmeye başladı. Pixel 4XL gibi cihazlarda henüz gözükmemiş olan bu özelliğin Android Police’teki bazı kullanıcıların Ayarlar menüsünde yer alan açıp kapama özelliğinin geldiği ifade ediliyor. Bununla beraber ise özelliğin durumu değiştirilip açıldığı zaman özelliğin çalışmadığı da belirtiliyor.

Google, Android 11 tanıtımını ertelemek zorunda kaldıGoogle, Android 11 tanıtımını ertelemek zorunda kaldı

Google, özelliği yakında yayınlayacak

Android Police’da konuşan bir kullanıcı, Önerilen Çıkartmalar’ı sadece kendi cihazının Ayarlar kısmında görmediğini ve bu özelliğin çalışır durumda olduğunu belirtti. Görüşüne göre ise bunun nedeni olarak bu kişinin Mesajlar uygulamasının yakın zamanda sızan beta sürümünü kullanıyor olmasından kaynaklandığı gözüküyor. Bununla beraber Google, bu özelliği yayınlamaya neredeyse hazır durumda. Çıkartma önerilerinin iki veya üç grup halinde yazı kutusunun üstünde olduğu gözüküyor.

Google’ın benzer olarak bir çıkartma özelliğini Android’deki Gboard klavyesi için de test ettiği ifade ediliyor. Çıkartmalar bir süredir klavye de destekleniyordu. Fakat Google yeni bir çıkartma eklemeye çalıştığınızda paketleri öne çıkarıyordu. Yeni çıkartma paketlerinde ise “geç” “ekle” butonlarının yer aldığı bir önizleme gözüküyor. Her seferinde yalnızca bir paket sunuyor ve bu özelliğin ne zaman yayınlanacağı ise henüz net değil. Google’ın uzun süredir iMessage servisinin gerisinde kalması ile beraber Mesajlar uygulamasını geliştirmeye devam ettiği gözüküyor.  


Google Sodar'la sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olacakGoogle Sodar'la sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olacak
Nest cihazları Google’ın gelişmiş koruma programıyla korunacakNest cihazları Google’ın gelişmiş koruma programıyla korunacak

PAYLAŞ