Google'ın kendi reklamlarına öncelik verdiği ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Google'ın kendi reklamlarına öncelik verdiği ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-12 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Project Bernanke adlı girişimin rakip reklam ağları üzerinden elde ettiği verilerle Google ortaklarının açık arttırmaları daha yüksek fiyattan almasını sağladığı dile getirildi. 

Bugün Google'ın gelirlerinin birçoğu çevrimiçi reklamcılık sektöründen geliyor ve dev şirket bu konu ile ilgili oldukça hassastır. En küçük bir gelir azalışına dahi izin vermeyen şirket, mümkün olan tüm seçeneklerden faydalanarak rakiplerini saf dışı bırakamaya devam ediyor. 

Google yapay zekaya sahip biyometrik güvenlikli uygulamasını tanıttıGoogle yapay zekaya sahip biyometrik güvenlikli uygulamasını tanıttı

Project Bernanke ne anlama gelir?

Texas eyaletinin Google’ın reklamcılık kısmındaki tekelleşmesini araştırmaya başlaması bazı sıradışı detayları ortaya çıkardı. Project Bernanke adlı bu gizli sistem Google'ın reklam satış platformunu avantajlı duruma getiriyor. Google'a reklam vermek isteyenler genellikle Google Ads ilk sırada olmak üzere çeşitli reklam platformlarından faydalanıyor. Bununla beraber web sitesinde uygun alanları reklam açmak istenildiğinde bu kez pazar yeri tabir edilen platformlarda alıcılar ile buluşturmak ve açık arttırmaya açmak gerekir. Zira reklamların odaklı bir şekilde kullanıcılara gösterimi oldukça önemli ve ziyaretlerin de etkilenmesine sebep oluyor. 

Dev şirket Google 2008 yılında DoubleClick alış ve satış platformunu satın alarak Google Ads Manager şeklinde adlandırılmıştı. DoubleClick bugün reklam alışverişlerinin yüzde 55'ini içine alıyor. Google Display Network ağında da 2 milyon civarında web sitesi vardır. Yani reklama uygun sitelerin neredeyse yüzde 90'ı Google çatısı altındadır. Bununla beraber elbette ki Gogole'a bu da yeterli gelmiyor ve Project Bernanke bu noktada devreye giriyor. Reklam alış verişi yapanları takip altında tutarak iyi reklam alanlarını rakiplerinin elinden almayı amaçlayan Bernanke oldukça başarılı bir sistem olmuşa benziyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen raporlara göre yayıncıların reklam ağları Google elde etmiş olduğu verilerle beraber yüksek açık artırma fiyatları hakkında da bilgi alınabiliyor. Ardından ise müşterilerinin bu bilgileri kullanarak rakip reklam ağlarından daha yüksek fiyatla alanları satın almalarına imkan veriliyor. 

Win-win yani hem müşterilerin hem de Google'ın kazanmış olduğu bu sistem Rexas mahkemeleri tarafından Insider Trading yani diğer bir şekilde belirtmek gerekirse menfaat sağlamak olarak nitelendirilir. 2013 yılında Bernanke’nin Google’a 230 milyon dolar kazandırdığı idile getiriliyor. Başarılı şirket Google ise yaşanılanların her şeye uygun olduğunu ve toplanan verilerin diğer platformlar tarafından da elde edilecek kolaylıkta ve karşılaştırılabilir yapıda bulunduğu dile getiriliyor. Şu an için Project Bernanke herkesin bilgilerine açık bir durum değildir ve soruşturmanın gidişatı Project Bernanke ile ilgili daha fazla bilgi edinmek konusunda yardımcı olacak. Yakın zamanda konu ile ilgili olarak daha detaylı verilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Google ve Fiat ortaklığıyla yeni araba geliyorGoogle ve Fiat ortaklığıyla yeni araba geliyor
Android, Google'a her 12 saatte yaklaşık 1 megabayt veri aktarıyor!Android, Google'a her 12 saatte yaklaşık 1 megabayt veri aktarıyor!
Android cihazlarda Google Chrome ayarlarıAndroid cihazlarda Google Chrome ayarları

PAYLAŞ