Google'ın Fitbit'i satın alması Avrupa Birliği'nden onay aldı - Haberler - indir.com

Google'ın Fitbit'i satın alması Avrupa Birliği'nden onay aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-18 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Avrupa birliği tarafından Google’ın sağlık ve fitness odaklı akıllı saat üretici şirket olan Fitbit markasını 2.1 milyar dolara satın almasını onayladı. Arama motoru devi Google, Kasım 2019 tarihinde söz konusu planını duyurmuş ve donanım tarafını daha da ileri seviyeye taşıyacağı geliştirmelerin yapılacağını açıklamıştı. Fitbit şirketini hatırlayacak olursak, akıllı telefon pazarının son dönemdeki popüler üreticilerinden birisi olan Fitbit, 2007 yılında Jamas Park ve Eric N.Friedman adlı girişimciler tarafından pazarda giyilebilir cihazlar sunmak için kuruldu. İnsanların yaşamlarını daha da kolaylaştırmak adına ürünler üreten ve geliştiren şirket, sağlık ve zindeliğe odaklı ürünler sunuyorlar.

Şirketin Ionic, Versa, Alta HR, Ace Flex 2 ve Charge 2 gibi ürünleri pazarda yer alıyor. Bu modeller ile atılan adım, gidilen mesafe ve kalp atış hızı gibi verileri takip edebiliyorsunuz.

Google'dan hizmetlerinin çökmesi hakkında açıklamaGoogle'dan hizmetlerinin çökmesi hakkında açıklama

Google, Fitbit şirketini satın aldı

Google’ın söz konusu satın alım ile alakalı, giyilebilir fitness cihazlarına geçiş yapması için Avrupa Birliği’nin antitröst yasaları hakkındaki endişelerini gidermek için hangi taahhütleri verdiği de ortaya çıkmaya başladı. Şirketin giyilebilir sağlık ekipmanlarından aldığı verileri, gereklilik noktasında yenileme olasılığı ile beraber 10 yıllık bir süre için de reklam amaçlı kullanmayacağı ve piyasadaki diğer Android cihaz üreticilerine giyilebilir modellerin android telefonlarla çalışması için gereken yazılımı ise ücretsiz olarak sunacağı sözünü verdiği biliniyor. ABD’nin konu hakkındaki nihai kararın ise 8 Ocak tarihinde resmi olarak belli olması bekleniyor.

Fitbit şirketinin hisseleri ise bu satın alım ile beraber %1.5 oranında  yükseldi. Hisseler 2 sent yükseliş göstererek 2.75 dolardan işlem görmeye başladı. Google’ın bu satın alım işlemi ile beraber ne gibi özelliklere ve yeni donanımlara sahip olan Fitbit giyilebilir cihazlar tanıtılacak göreceğiz.  


Google Fotoğraflar, iki boyutlu fotoğrafı üç boyutlu yapacakGoogle Fotoğraflar, iki boyutlu fotoğrafı üç boyutlu yapacak
Google'ın ekransız akıllı bilekliğine dair ilk görsellerGoogle'ın ekransız akıllı bilekliğine dair ilk görseller

PAYLAŞ