Google'dan Oyun Yapmaya Yarayan Oyun: Game Builder - Haberler - indir.com

Google'dan Oyun Yapmaya Yarayan Oyun: Game Builder

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-14 19:08:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Google, bir yazılım devi olmasına rağmen bir çok alanda da etkin olarak kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor. Bu seferde Game Builder adında bir oyun ile adından söz ettiren Google, oyunseverlere farklı bir deneyim yaşatmak adına sıra dışı bir işe imza attı. Söz konusu bu Google oyunu Game Builder,oyuncuların Minecraft içeriklerine benzer bir şekilde oyunlar hazırlamasını ve daha sonra da bu oyunları farklı kişiler ile oynanmasını mümkün hale getiriyor. Oyuncuların kendi oyun dünyalarına müdahale etmesine izin veren yapısı ile diğer oyunlardan ayrılmayı başaran Game Builder, her yaştan oyuncunun sıkılmadan vakit geçirmesini sağlayacak içerikler sunuyor. 

Söz konusu bu maceranın içerisinde oyuncular, mevcut karakterleri ve sahneleri boş bir alana götürerek burada kendi oyun dünyalarını inşa edecekler. Yaratıcılık düzeyinizi ön plana çıkarmanızı gerektiren Game Builder oyunu, gelişmiş düzeyde özellikleri ve birbirinden farklı seçenekleri ile ilgileri üzerine çekecek gibi gözüküyor. Oyun sektörü halihazırda zaten kaliteli oyunlar çıkarıyor fakat sıra dışı bir temaya sahip oyun ile karşılaşmak biraz zor. Bu sebeple Google, oyuncuları oyuna dahil ederek onların daha uzun süre platformda yer almalarını sağlayacak bir içerik sunmayı başarıyor. Oyuncular boş sahneye geçmelerinin ardından çeşitli komutları girerek hikayenin parçalarının birbiriyle nasıl etkileşime geçeceklerini belirliyor. Game Builder oyununa oyuncular hem Windows hem de macOS üzerinden erişim sağlayabilecekler. 

Game Builder oyununun arka kısmında Google'ın kuluçka merkezi olarak adlandırılan Area 120'nin imzası yer alıyor. Google adeta bir internet devi olan Area 120 ile deneysel projelere imza atıyor. Yapılan bu projelerin bazıları geçmişte kalmış olsa da bazıları ise Google'ın diğer ürünlerinde kullanılmaya devam ediyor. Game Builder, geçtiğimiz Kasım ayından bugüne oyun platformu Steam üzerinde sunuluyor olsa da, Google'ın tanıtımını şimdi yapıyor olması oyuncu sayısında artış sağlamaya yönelik hareket ettiğini gösteriyor. Yapılan bu stratejinin doğru olduğunu, Steam'de gelen oyun içi yorumların pozitif olmasına baktığımızda görüyoruz. 

Game Builder oyununda ortak çalışma adında da bir oyun modu bulunuyor. Bu oyun Game Builder'in en iyi seçeneklerinden biridir. Şöyle ki, çalışma modu sayesinde oyuncular aynı anda oyuna dahil olarak birden fazla oyun geliştirebiliyorlar. Oyun içerisinde kendi tasarımları üzerine çalışmalar yürüten oyuncular bu çalışmaları farklı kişiler ile paylaşabiliyor ve yine diğer oyuncuların tasarımlarını da görebiliyorlar. Bu sayede oyuncuların birbiri ile iletişimi gerçekleşiyor. Game Builder, becerikli kişilere kodlama bilgisinin olmaması halinde de oynama imkanı sunuyor. Yani oyunu oynamak için herhangi bir kodlama bilgisine sahip olmanıza gerek yoktur. Bilginiz olmadan da oyunda vakit geçirebilirsiniz. Oyunda zaman geçirmek isteyen oyuncuların bilgilerini de artırmasını sağlayacak çeşitli imkanlar sunuluyor. Bu imkanlardan kendi tercihleriniz doğrultusunda faydalanarak oyun dünyanızı kendinize yaratacaksınız. Oyunun etkileşim sistemi, “If this, then that…” mantığı şeklinde ilerliyor. Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda oyuncular kendi istekleri doğrultusunda kendi etkileşimlerini JavaScript ile de işleyebiliyor. Oyun dünyanızı geliştirmek size kalmış bir durumdur. 





PAYLAŞ