Google'dan karanlık mod müjdesi - Haberler - indir.com

Google'dan karanlık mod müjdesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-07 15:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Google’ın bir süredir getirmesi beklenilen özelliklerden karanlık moda dair, bir Google çalışanı tarafından bilgi verildi.

Geçtiğimiz yıl bazı uygulamalara karanlık mod özelliği getirilmiş ve bu özellik kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen bir özellik olmuştu. Karanlık mod özelliğine kavuşan uygulamalardan birisi Youtube. Bu özellik, kullanıcıların uygulamaları gece kullandıkları esnada, gözlerini çok fazla yormaması adına geliştirilmiş bir özellik. Birçok kullanıcının ilgi gösterdiği karanlık modun, Google için de geleceği, yine geçtiğimiz yıl içerisinde söylenmişti. Fakat karanlık modun Google Chrome üzerinde ne zaman kullanılacağına dair herhangi bir bilgi paylaşımında bulunulmadı. Son olarak bu konuya dair, bir Google çalışanı tarafından bilgi verildi ve karanlık modun çıkacağı tarih söylendi.

Google'ın Hayat Kurtaran 7 Uygulaması

Google, Mayıs ayında karanlık mod özelliğine kavuşabilir

Karanlık mod özelliği, hem kullanıcıların gözünün daha az yorulması adına hem de bataryanın daha uzun süre gitmesi adına geliştirilmiş ve kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmiş bir özellik. Google’a da gelmesi gereken karanlık modun ne zaman geleceği merak konusuydu. Bir Google çalışanı Lukasz Zbylut konuyu merak edenleri aydınlatacak bilgiyi verdi. Lukasz Zbylut, karanlık mod özelliğinin Android Q ile birlikte gelecek bir özellik olduğunu ve bu yılın Mayıs ayında çıkacağını söyledi.

Android Q ile birlikte gelecek olan karanlık mod özelliği, güncellemenin en çok dikkat çeken özelliği olacak. Google çalışanı Lukasz Zbylut, karanlık modu bekleyenler için müjdeyi verirken, şunları söyledi; “Karanlık Mod, onaylanmış bir Android Q özelliğidir. Android Q ekibi, cihazlarda önyüklü bulunan tüm uygulamaların Karanlık Mod’u desteklemesini istiyor. Bu nedenle Karanlık Mod’u başarıyla kullanıcılara sunabilmek için Mayıs 2019’a kadar tüm arayüz öğelerini Karanlık Mod’a uyumlu hale getirmeliyiz.” Google, Chrome’un yanı sıra kendisine ait olan Haritalar, Telefon, Kişiler, Mesajlar gibi daha birçok uygulamayı karanlık moda geçirmeye hazırlıyor.

 





PAYLAŞ