Google, YouTube hikayelerinde ses netleştirme teknolojisi başlattı - Haberler - indir.com

Google, YouTube hikayelerinde ses netleştirme teknolojisi başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-05 12:30:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Google, bu hafta YouTube Hikayeleri içinde, kullanıcıların video kliplerinde arka plan gürültüsünü azaltmalarına ve ana konuya daha fazla vurgu yapmalarına olanak tanıyan yeni bir konuşma geliştirme seçeneğini başlattı. 

Hikayelerde ne gibi değişiklikler yapılacak?

Hikayeler üzerinde yapılacak olan değişiklikler gibi kullanıcıların yükleme ayarlarında uygulayabilecekleri yeni bir seçenek, arka plan sesini azaltma, ana sunumu iyileştirme ve konuşma işlemlerini netleştiriyor. Google, teknolojiyi bir video konusunun konuşmasını izole etmek adına makine öğrenimi teknolojisinden yararlanarak, konuşmadan metne çeviriye yönelik devam eden çalışmasının bir parçası olarak ele alıyor.

YouTube’da tüm zamanların en çok izlenen 15 videosuYouTube’da tüm zamanların en çok izlenen 15 videosu

Şirketin tarafından yapılan açıklama ise; “Modeli geniş ölçekli bir çevrimiçi video koleksiyonu üzerinde eğiterek, konuşma ve görsel sinyaller arasındaki korelasyonları yakalayabiliyoruz. Örneğin ağız hareketleri ve yüz ifadelerini okuyor ve bu daha sonra videodaki kişinin konuşmasını ayırmak için kullanılabilir veya konuşmayı arka plan seslerinden ayırabilir. Bu teknoloji, yalnızca konuşma ayırma ve iyileştirme son teknoloji sonuçlar elde etmekle kalmıyor. Aynı zamanda özellikle videodaki görsel ipuçları kimin ne söylediğini belirlemeye yardımcı oluyor. Birden fazla kişi konuştuğunda yalnızca ses üzerinden işleme alır.”

Google, geliştirmeler üzerinde çalışmaya devam ediyor

Google tarafından yapılan çalışmalar sonucunda getirilen yeni özellik, hikaye kliplerinizi geliştirmenin ötesinde uygulamalara sahip. Ancak YouTube Hikayeleri, süreç için iyi bir test alanı sağlarken, kullanıcılara Hikayeler sunumlarını iyileştirmenin başka bir yolunu da sunuyor. Konu hakkında çalışmalar hız kesmeden devam edecek gibi gözüküyor. 


Youtube zararlı içeriklere karşı daha hızlı reaksiyon almakta kararlıYoutube zararlı içeriklere karşı daha hızlı reaksiyon almakta kararlı
YouTube, yeni bir yaş doğrulama gereksinimi başlatıyorYouTube, yeni bir yaş doğrulama gereksinimi başlatıyor
Youtube Music, My Mix özelliğiyle daha başarılı öneriler sunacakYoutube Music, My Mix özelliğiyle daha başarılı öneriler sunacak

PAYLAŞ