Google Yeni Dosya Paylaşma Sistemini Açıkladı - Haberler - indir.com

Google Yeni Dosya Paylaşma Sistemini Açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-01 12:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın en yeni işletim sistemi olan Android Q ile beraber birçok yeni özellik kullanıcılara sunulacak. Bu özelliklerden birisi ise yeni dosya paylaşım sistemi olan Fast Share adlı bir özellik olacak. Google’ın Android Q işletim sistemini sunması ile beraber kullanıcılara Fast Share adlı bir özellikte getirecek. Söz konusu bu Fast Share adlı özellik ile kullanıcılar internete ihtiyaç duymadan birbirlerine kolay bir şekilde dosya aktarımı sağlayabilecekler. Şirket Android 4.0 ile beraber ilk kez Android Beam adlı bir dosya paylaşım sitemini devreye sokmuştu. NFC destekli cihazların Bluetooth veya Wifi üzerinden dosyaların gönderilmesi sağlanıyordu. Ancak şimdi ise yepyeni nesil bir dosya aktarım sistemi devrede olacak.

Dosya Paylaşım Sistemi Fast Share

Bill Gates: En Büyük Hatam Android...Bill Gates: En Büyük Hatam Android...

Henüz resmi olarak duyurulmayan bu yeni dosya paylaşım sisteminin aktif olması için kullanıcılarının konum ve Bluetooth özelliklerinin açık olması gerekiyor. Ayrıca diğer kullanıcının ise Fast Share destekli bir cihaz kullanması da gerekiyor. Fast Share ile beraber NFC ihtiyacı ortadan kalkmış oluyor. Bluetooth ile tanınan cihazlar Wi-Fi ağı üzerinden dosya aktarımı gerçekleştirebiliyor. Fast Share özelliği şuan için Android Q ile beraber gelecekken, diğer yandan Google Play Store’da yer almalı ve Android Q gereksinimi olmadan birçok Android sürümü ile uyumlu çalışabileceği de söyleniyor.

Ayrıca sadece Android cihazlar için değil iPhone tarafının da bu özelliğe destek sunması beklentiler arasında bulunuyor.  


Mozilla Firefox Android Çıkış Tarihi AçıklandıMozilla Firefox Android Çıkış Tarihi Açıklandı
Huawei, Android Q Güncelleme Listesini GenişlettiHuawei, Android Q Güncelleme Listesini Genişletti

PAYLAŞ