Google yasa dışı izleme davasıyla karşı karşıya - Haberler - indir.com

Google yasa dışı izleme davasıyla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-16 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Gizlilik ve güvenlik ile ilgili gündeme gelen haberleri ardı arkası kesilmiyor. Kullanıcıların kişisel verilerini izinsiz bir şekilde topladığı iddia edilen Google'a dava açıldı. Aeama devi Google Firebase üzerinden yasa dışı izleme yapmakla suçlanıyor. Boies Schiller Flexner adlı avukatlık şirketi, izinsiz olarak kişisel verileri toplamakla suçladığı Google'a dava açtı. ABD'nin Kaliforni'ya eyaletinde San Jose Bölge Mahkemesi'ne yapılan şikayette, arama devinin uygulama kullanıcılarından yasadışı şekilde veri topladığı belirtildi.

Hukuk firması, Google hesap ayarlar kısmındaki izlenme seçeneği kapatılsa dahi şirketin hala telefon görüşmeleri, reklam mesajları, ziyaret edilen web siteleri gibi kişisel verileri toplamaya devam ettiğini iddia ediyor. 

3 boyutlu ürün reklam formatı Google Swirl global kullanıma açılıyor3 boyutlu ürün reklam formatı Google Swirl global kullanıma açılıyor

Google Firebase, veri toplama aracı olarak kullanılıyor

Şirketin kullanıcıların kişisel verilerini toplama işlemini Google Firebass üzerinden gerçekleştirdiği belirtildi. Söz konusu araç uygulama geliştiricileri arasında oldukça popüler bir şekilde kullanılıyor. veri depolama, bildirim-reklam gönderme ve hatta tıklamaları dahi izleme için kullanılan Firebass'ın en önemli özelliği uygulamaların içinde kullanıcılara hissettirmeden çalışmasıdır.  Veri depolama, bildirim-reklam gönderme ve hatta tıklamaları izleme için kullanılan Firebase'in en önemli özelliği uygulamaların içinde, kullanıcılara hissettirmeden çalışmasıdır. 

Google henüz Boies Schiller Flexner tarafından açılan dava hakkında yorum yapmadı. Şirket geçtiğimiz ay da benzer bir suçlamaya maruz kalmıştı. Kullanıcılar Chrome'un gizli modu aktif olsa bile gizli bir şekilde veri toplamaya devam ettiğini öne sürerek şirkete dava açtı. Davanın detayları hakkında henüz elde edilen bilgi mevcut değildir. 


Google, Play Store'dan 66 uygulamayı engellediGoogle, Play Store'dan 66 uygulamayı engelledi
Google ve Microsoft güçlerini birleştiriyorGoogle ve Microsoft güçlerini birleştiriyor
Google Pixel 4A tasarımı gözler önüne serildiGoogle Pixel 4A tasarımı gözler önüne serildi

PAYLAŞ