Google ve Samsung'un telefonları GPU Driver güncellemeleri alacak - Haberler - indir.com

Google ve Samsung'un telefonları GPU Driver güncellemeleri alacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 17:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Snapdragon zirvesi gerçekleştiği esnada Aralık ayında Qualcomm, Snapdragon 765 ve 865 işlemci çipsetleri için güncellenebilir GPU sürücülerini duyurdu. Bugün Google, akıllı telefon GPU’ları için geliştiricilerin oyunlarının performansını değiştirmesine ve daha iyi optimize etmesine ve bu iyileştirmeleri direkt bir şekilde Play Store’daki OTA güncellemeleriyle beraber kullanıcılarına sunmasına izin veren bir grafik profili oluşturma aracı yeni Android GPU Inspector aracı tanıtıldı. Gelin şimdi tanıtılan bu GPU Drive güncellemelerinin detayları neler bakalım.

Google ve Samsung telefonlar GPU güncellemeleri alacak

Google Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısıGoogle Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısı

Yeni araç hem Adreno hem de Mali GPU’ları destekleyecek ve geliştiricilere OTA sürücü güncellemelerini desteklenen cihazlara aktarma olanağı sağlanacak. Desteklenen ilk telefonlar arasında ise Snapdragon ile çalışan Pixel 4 serisi akıllı telefonların yanı sıra Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy S10’un Exynos hem de Snapdragon varyantları bulunuyor. Google yakında desteklenen cihazların ise sayısının artacağını ifade ediyor.

Qualcomm’a göre ise yeni optimizasyonlar, desteklenen cihazlarda daha hızlı kare hızları ve gelişmiş pil ömrü sunarken GPU yükünü ise %40’a kadar azaltabilecek. Google ve Qualcomm, Blizzard Entertainment ve Gameloft dahil olarak birçok oyun stüdyosu ile bu yılın ilerleyen aylarında gelmesi beklenen ilk GPU sürücü güncellemeleri için iş birliği yapıyor. Bakalım bu yeni GPU güncellemeleri ile beraber akıllı telefonlar ve cihazlar ne derece bir etki gösterecek ilerleyen dönemlerde yayınlanması ile beraber göreceğiz.


Google, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdıGoogle, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdı
Google koranavirüsle ilgili sahte haberlere karşı savaş açtı!Google koranavirüsle ilgili sahte haberlere karşı savaş açtı!

PAYLAŞ