Google ve Facebook, Fitbit'i satın almak için yarışa girmiş! - Haberler - indir.com

Google ve Facebook, Fitbit'i satın almak için yarışa girmiş!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-05 12:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Dün Google’ın Fitbit’i bünyesine dahil ettiğini sizlere duyurmuştuk. Giyilebilir teknolojiye önem veren bu alanda rakiplerini geride bırakmak isteyen Google Fitbit’i satın alırken Facebook engeliyle karşılaşmış. Satın alma sürecinde bir raketten geçen şirket Fitbit’i bünyesine dahil edebilmek için Facebook’tan iki kat daha fazla teklif vermiş. Bildiğiniz üzere son dönemlerde giyilebilir teknoloji, teknolojinin en hızlı gelişen ve kullanım alanı en hızlı yaygınlaşan alanlarından biri. Bu gelişme tabi ki birçok teknoloji devinin birbiriyle rekabetine neden oluyor. Giyilebilir teknolojide şuanda en önemli şirketlerden biri Apple olsa da, diğer üretici firmalarda bu rekabete daha sert bir şekilde dahil olmak için elinden geleni yapıyor. Geçtiğimiz aylarda Amazon’unda bu rekabete dahil olmasıyla Google için işler daha da zorlaşmıştı. WatchOS’la beklediği başarıyı yakalayamayan Google teknolojisini geliştirmek için çalışmalarına devam etse de Ar-Ge çalışmalarına ciddi bir bütçe ayırmak zorunda kalıyordu. 

Google Facebook’u alt etti! 

İnternet hizmetlerinde pazar lideri olan Google, teknolojik ürünlerinde pazardaki rakipleriyle savaşabilse de geride kaldığı da yadsınamaz bir gerçek. Bu durumu tersine çevirmek için ciddi adımlar atmaya başlayan şirketin giyilebilir teknolojisi için Fitbit’i bünyesine dahil etmesi hem Ar-Ge masraflarını kara dönüştürmesi, hem de ürünlerinde elde etmek istediği başarıya daha yakın olması anlamına geldiğinden Google, Alphabet üzerinden bunun için bir hamle yaptı. Fitbit’i 2.1 milyon dolarla bünyesinde dahil eden şirket bu evrede zorlu bir rekabetle karşılaşmış. 

Google'ın 3. çeyrek kazancı dudak uçuklattıGoogle'ın 3. çeyrek kazancı dudak uçuklattı

Satın alma sürecide karşısında Facebook’u gören şirket Fitbit’i satın alabilmek için Facebook’un teklifinin iki katına çıkarak şaşırtıcı bir hamleyle Fitbit’i almayı başarmış. Google’ın Fitbit’i satın almak istemesi şaşırtıcı değil ancak bu süreçte Facebook’la karşılaşması oldukça şaşırtıcı. Bir sosyal medya uygulaması olarak piyasaya giren ve son dönemlerde teknoloji alanına yönelen Facebook görünüşe göre giyilebilir teknolojide de ben buradayım demek istedi. Hali hazırda milyon kullanıcı bulunan Fitbit’te tabi ki de kazanç için oldukça mantıklı ve karlı bir yatırımdı.  Ancak bu noktada Google tarafından yenilgiye uğratılan Facebook için işler pek de istendiği gibi gitmedi. Akıllı saat ve bileklik üretiminde başarılı markalardan biri olan Fitbit’i Facebook’a kaptırmak istemeyen Google, Facebook’un teklifinin iki katına çıkarak atak bir hamleyle Cuma günü satın alma işlemini tamamladı. Tabi bu noktada Google’ın elini çabuk tuttuğu da yadsınamaz bir gerçek. Fitbit’i satın alan Google’ın ilerleyen dönemlerde akıllı saat ve bilekliklerle bu alanda rekabete sert bir şekilde dahil olması bekleniyor. Facebook’un ise ilerleyen dönemlerde yeni bir hamleyle bu alanda karşımıza çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor. 


İlgili uygulamalar
Google beklenildiği gibi Fitbit'i satın aldıGoogle beklenildiği gibi Fitbit'i satın aldı
Google, doktorlar için özel arama motoru kurabilirGoogle, doktorlar için özel arama motoru kurabilir

PAYLAŞ