Google’un popüler olan ve başarılı servislerinden birisi Google Translate uygulamasında hazırlanan ses dosyaları nasıl indirilir bu içeriğimizde bunun detaylarına bakacağız. Özellikle sadece İngilizce değil, birçok dilin çeviri işlemlerinde Google’un çeviri hizmeti imdada yetişiyor. Google ise Google Translate servisine sürekli yeni özellikler kazandırarak uygulamayı güncel tutmaya devam ediyor. İşlevselliği artan Google Translate servisinin bildiğiniz üzere metinleri sesli okuma özelliği bulunuyor. Bu noktada çeviri yapılan bir metni veya kelimeyi sesli bir şekilde dinlemek mümkün oluyor. Ancak sayfa üzerinde seslendirilen bu kayıtları indirmenin bir yolu bulunmuyor. Bu yüzde ses dosyalarını yapacağınız bazı ufak adımlar ile kolay bir şekilde indirebileceğinizi göstereceğiz.

Google Translate Çeviri Ses Dosyalarını İndirmek

1 1559551064
  • İlk olarak Google Çeviri sayfasına erişerek, herhangi bir cümle yazıp bu cümlenin sesli okunması için hoparlör simgesine basıyoruz.
  • Metin seslendirildikten sonra F12 tuşuna basarak ekranın kenarında açılan pencere bölümünden “Network” veya “Ağ” yazılı sekmeyi açın.
  • Bu bölümü açtıktan sonra tekrar çeviri ekranından metni dinlemek için “Dinle” butonuna basıyoruz. Bu esnada ise Network sekmesi bölümünde çeşitli yazılar oluşacaktır.
  • Burada yer alan “translate_tss” adlı yazıya sağ tıklayıp “Open in new tab” yeni sekmede aç seçeneğine basın.
  • Gelen sayfada ses otomatik olarak oynamaya başlayacaktır, CTRL+S ile farklı kaydet yaparak ses dosyasını masaüstüne kayıt edebilirsiniz.

Bu yöntem ile dilediğiniz çevirilerinizi sesli olarak indirebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir