Google spam aramalar için savaş başlattı - Haberler - indir.com

Google spam aramalar için savaş başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-30 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük şikayet ettikleri noktalardan birisi spam aramalar oluyor. Arama motoru devi Google ise yaptığı çalışma ile spam aramalara yönelik önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, yapacağı yeni özellik sayesinde şirketlerin numaralarını doğrulayacak. Doğrulama sistemi ile beraber arama esnasında, telefon kullanıcıları neden arandığını öğrenebilecek. Bu sayede ise bilinmeyen ve sahte aramaların önüne geçilmesi bekleniyor. Birçok defa yaşanmış olarak farklı numaralar, kullanıcıları arayarak büyük şirketleri taklit edebiliyorlar.

Google’dan spam aramalar için yeni hamle

Xiaomi Mi Smart Band 5 rakiplerinden daha farklı özelliklere sahipXiaomi Mi Smart Band 5 rakiplerinden daha farklı özelliklere sahip

Android kullanıcılarını, sahte aramalardan uzak tutmak için çaba gösteren Google, yeni bir sistem özelliği üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu yeni sistem ile beraber şirketler, kullanıcılara eriştiği numaraları doğrulayabilecekler. Bu sayede ise telefon çaldığında arayan şirket hakkında güvenilir bilgi sağlanmış olacak. Diğer yandan Google, spam aramalar için başka bir yenilikte getirdi. Bu özellik ile şirketler aradıklarında kullanıcılar neden aradığını bilecekler. Bu sayede gelen aramalar cevaplanmadan önce hangi kullanıcı hangi şirket tarafından neden arandığı belli olmuş olacak.

Doğrulanmış Aramalar olarak adlandırılacak olan bu özellik, şirketlerin doğrulama yapması ile beraber daha kolay bir hal alacak. Bu yeni özellik Google Phone uygulamasında kullanılabilecek. Şuan için sadece Pixel modellerinde çalışan uygulamanın yakın zamanda diğer Android cihazlar için de gelmesi bekleniyor. Hali hazırda ise Android cihazlarda spam aramalar noktasında bir uyarı bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar o numarayı engelleyebiliyorlar.


Wirecard büyük skandalın ardından iflas başvurusu yaptıWirecard büyük skandalın ardından iflas başvurusu yaptı
Bazı Android 11 özellikleri yaygın olmayabilirBazı Android 11 özellikleri yaygın olmayabilir

PAYLAŞ