Google sohbet uygulamasına yaptığı yatırımları durdurdu - Haberler - indir.com

Google sohbet uygulamasına yaptığı yatırımları durdurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-24 11:35:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Google yaptığı yatırımlardan iyi sonuçlar alacağını düşündüğü ve popüler mesajlaşma uygulamalarına görülen rağbete kapılarak pastadan pay alabilmek için 2016 yılında mesajlaşma uygulaması Allo' yu piyasaya sürmüştü. Google' ye yeni atanan İletişim grubu direktörü Anil Sabharwal, Allo' ya yapılan yatırımları durdurma ve bu departmanda çalışan tüm ekibi Android Messages departmanına aktardı.

Google daha önceden sohbet uygulamaları üzerine birçok çalışma yürütüyordu. Farklı uygulamalarla geliştirmeler sağlayan Google, video sohbet alanında olan uygulama DUO , bunun dışında iki sohbet uygulaması Allo ve Android Messages uygulamalarını geliştirmekteydi.

Teknoloji devi Samsung , Android Messages' i tercih etmese bile bir çok Android telefon markası  cihazlarında Android Messages' i kullanıyor. Çok rağbet edilmesiyle her ay 100 milyon kullanıcıya sahip olan uygulama her ne kadar Whatsapp ve Facebook Messenger kadar yüksek kullanıcıya sahip olmasa da kullanıcılar zaman zaman SMS için telefonlarına tanımlı Android Messages' i tercih ettiği için bu uygulama bir hayli önemli hale geliyor.

Bunun yanında Google' nin üzerinde çalıştığı bir diğer mesajlaşma uygulaması olan Allo için ise aynı şeyi söyleyemeyiz. Yeni direktör Anil Sabharwal' ın yapmaya çalıştığı şey ise kapasitesi ve fonksiyonel olarak gelişmiş bir uygulama olan Allo' yu Android Messages ile birleştirerek , büyüme hızı yüksek olan sektörde büyük bir ilerleme kaydetmek.

Mesajlaşmak için Allo uygulamasını kullanıyorsanız bu uygulama hizmetlerini sonlandıracağından dolayı bu uygulamanın kapanacağını belirtelim.





PAYLAŞ