Google reklamları için tekelcilik karşıtı dava tehlikesi! - Haberler - indir.com

Google reklamları için tekelcilik karşıtı dava tehlikesi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 19:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Google reklamları için bir tekelcilik karşıtı dava daha gündeme geldi. Arama motoru devinin çevrimiçi reklamlar konusundaki hakimiyeti, antitröst davalarının sayısını artırmaya devam ediyor.

Google reklamları için tekelcilik karşıtı dava tehlikesi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın isteği doğrultusunda harekete geçen Adalet Bakanlığı, Google'ın ticaret kurallarına uymadığı gerekçesi ile bu konu ile ilgili olarak bir soruşturma başlatmıştı. Bir yıldır devam eden bu aşama, önümüzdeki aylarda yargıya taşınabilir. 

Google Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecekGoogle Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecek

Alınan bilgilere göre Adalet Bakanlığında çalışan bir grup eyalet savcısı, Google'ın reklam projeleri ve pazarlama teknikleri hakkında dava açacak. Bu davada arama motoru devinin diğer arama motorlarına karşı yürüttüğü rekabet teknikleri de incelenecek.

Google'dan bu dava meselesine ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

 Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmalarla ilgilenmeye devam ediyoruz. Bu konu hakkında ortada dolaşan söylenti için bir görüşümüz yok. Bizim odak noktamız müşterilere yardımcı olmak, binlerce işletmeye destek vermek, artan gösteren taleplerle ilgilenmek ve rekabet etmek üzerine kurulu.

Henüz yargıya taşınmayan davanın geleceği hakkında kesin bir bilgi mevcut değil. Teksas Başsavcısı Ken Paxton, bu hususa ilişkin soruşturmaların sonbaharda biteceğini tahmin ediyor. ABD'li hükumet üyeleri, federal yargı kurumları ile uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Google, soruşturmayı yürüten yetkililere şimdiye kadar 100.000'den fazla belge teslim etti. Ken Paxton ise Google’ın çevrimiçi reklamcılık ağı hakkında şu sözleri söyledi:

Google, şu an yaşayan her insan için en az 7000 adet veri noktasından yararlanıyor. Bu şirket, çevrimiçi reklamcılığın hem satış tarafını kullanıyor hem de satın alma tarafını kontrol ediyor. Piyasayı kontrol ediyor. Bu da ona çok fazla güç veriyor.





PAYLAŞ