Google Play Store'da Bağış İmkanı Başlıyor - Haberler - indir.com

Google Play Store'da Bağış İmkanı Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-13 15:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google kullanıcılarına yeni hizmetler ve özellikler sunmaya devam ediyor. Şimdi ise Google tarafından ABD kullanıcıları için Android’e özel bir yenilik sunulmaya başlandı. Bu kapsamda Android cihaz kullanıcıları artık Google Play Store uygulama mağazası üzerinden ABD’de aktif olan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına bağış yapılabilecek. Bir anlamda Google Play Store’a bağış özelliğinin getiren Google’ın yapılan bağışları doğrudan bir şekilde sivil toplum kuruluşlarına aktaracağı ifade ediliyor. Google’ın söz konusu bu yeni programı ile beraber Play Store’da yer alan oyun ve uygulama içi harcamalarda yüzde 30’luk komisyon alınmayacak. ABD’de yer alan ve bu programın bağış listesinde bulunan bazı isimler ise şunlar: Amerikan Kızılhaçı Kodlayan Kızlar, UNICEF, Sınır Tanımayan Doktorlar gibi isimler şuan için yer alıyor.

Google Play Store’da Bağış Dönemi Başlıyor

Edward Snowden Google CEO'suna çağrıda bulundu.Edward Snowden Google CEO'suna çağrıda bulundu.

Google’ın dikkat çekici bir yeniliği olarak gözüken bu yeni hamle ile beraber şirket uygulama geliştiricilerin sivil toplum örğütlerine yapılan bağışlarda aracılık etmeleri için bir izin sunmamıştı. Bu duruma ise çeşitli vergi sorunları ve mevzuat problemleri sebep gösterilmişti. Google Play’in iş geliştirme müdürü olan Maxim Mai ise konuyla alakalı şu sözleri dile getiriyor: “Yılbaşı ruhunu kutlamak adına Google Play Store’da size ilham verecek sivil toplum kuruluşlarına bağış yapmanızı mümkün kılacak değişiklikler gerçekleştiriyoruz. Kolay ve hızlı şekilde yapabileceğiniz bağışların yüzde 100’ü sivil toplum örgütlerine aktarılacak.”


Google’ın bu yeni bağış özelliğinin sadece ABD üzerinde değil yakın zamanda Fransa, İspanya, İtalya, Meksika, Birleşik Krallık, Tayvan ve Endonezya gibi ülkeler içinde aktif etmesi bekleniyor. Google Play Store bağış özelliğinin ilerleyen dönemlerde Türkiye için aktif olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor. Bakalım Google’ın bu yeni hamlesi ne derece başarılı olacak göreceğiz.


Türkiye''nin 2018'de Google'da En Çok Arattığı KelimelerTürkiye''nin 2018'de Google'da En Çok Arattığı Kelimeler
2018 yılının Google arama trendleri belli oldu2018 yılının Google arama trendleri belli oldu
Google Lens iOS tarafında aktif hale geldi. Peki Google Lens nedir ve nasıl kullanılır?Google Lens iOS tarafında aktif hale geldi. Peki Google Lens nedir ve nasıl kullanılır?

PAYLAŞ