Google play store tasarımı yenilendi - Haberler - indir.com

Google play store tasarımı yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-20 09:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Yazılım

Google yeni yılla birlikte birçok uygulamasının arayüzünde yenliğe gitmişti. Kullanıcılarına daha üstün bir denetim sunmak isteyen şirket, uygulamaların arayüz tasarımlarında önemli değişimlere imza atarak kullanıcılar için daha sade bir arayüz sunmaya başlamıştı. Bununla birlikte Mayıs ayında Google Play Store’un tasarımında da değişim kararı alan Google bu yenilikleri kullanıcılara yavaş yavaş sunmaya başlamıştı. 

Ancak Google Haziran ayında ani bir kararla Google Play Store’un tasarımında kademeli olarak gittiği değişimi durdurarak, bu döneme kadar değiştirilen tasarımları da eskisiyle yeniden değiştirmişti. Yeni güncellemeyle birlikte eski arayüze dönen kullanıcıların ise yaşanan bu durum karşısında kafası hayli karışmıştı. 

Google Play Store'a Anlık Çeviri Özelliği Geldi!Google Play Store'a Anlık Çeviri Özelliği Geldi!

Google Play Store yeni arayüzle kullanıcılarını karşılayacak 

Google Play Store'un Materyal Tasarımı Güncellendi

Konuyla ilgili olarak Reddit formlarında paylaşılan bilgilere göre Google’ın yeniden sessiz bir şekilde arayüz tasarımında değişimlere gittiği öğrenildi. Google’ın yaptığı yeni değişimlerle birlikte yeni arayüz kullanıcılara Google Sans yazı tipi ve yeni materyal tasarımı ile merhaba diyor. 

Bunun yanı sıra Google’ın kullanıcılara sunduğu yeni tasarımda bol miktarda beyaz arka plan bulunuyor. Bunun dezavantajı ise yeni arayüzün henüz gece moduna sahip olmaması. Bu durumda da yeni arka planın özellikle gece kullanımlarında kullanıcıların gözünü hayli yoracağı tartışmasız bir gerçek. Ancak yakın zamanda Android Q güncellemesiyle birlikte kullanıcılara yerleşik karanlık mod desteğini geleceğini göz önünde bulundurursak yeni tasarımın büyük bir soruna neden olmadan yakın zamanda iyileşeceğini de söyleyebiliriz. 

Google’ın yeni tasarımı tüm cihazlarda yayınlandımı? 

Google Play Store Masaüstü Tasarımı Yenilendi

Google Play Store’un yeni tasarımında en çok dikkat çeken özelliklerden biri ise, artık yeni sekmelerin ekranın üst kısmından altına doğru taşınmış olması. Google’ın yaptığı bu değişiklik sayesinde, Google Play Store üzerinden bir kategori seçmek kullanıcılar için kolaylaştırıldı. Bunlara ek olarak zor parmak kalibrasyonları da artık yeni arayüzle birlikte ortadan kalkıyor. 

Elde edilen bilgiler doğrultusunda Google’ın yeni tasarımı tüm Andorid kullanıcıları için yayınlamadığının altını çizmekte fayda var. Şirketin yeni tasarımı kullanıcılara kademeli olarak sunulacağı biliniyor. Ancak tasarımın tam olarak ne zaman en son halini alacağı ise henüz gizemini koruyor. Google Play Store ve Google uygulamalarının yeni tasarımlarından haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


İlgili uygulamalar
Google Play Store Material Temasının APK'sı SızdırıldıGoogle Play Store Material Temasının APK'sı Sızdırıldı
Google Play Store'da Ebeveyn Denetimlerini Özelleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?Google Play Store'da Ebeveyn Denetimlerini Özelleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

PAYLAŞ