Google Play Store tasarımı yenilendi: İşte yeni görüntüsü - Haberler - indir.com

Google Play Store tasarımı yenilendi: İşte yeni görüntüsü

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-09 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir Play Store’un tasarımı üzerinde çalışan Google, yeni tasarımı nihayet kullanıma sundu.

Geçtiğimiz seneden beri test aşamasında olan Google Play Store’un yeni tasarımı bugün itibariyle kullanıma sunuldu. Yapılan bu değişiklikle birlikte Play Store hamburger menüsünden kurtulmuş oldu.

Android cihazlarda Google Chrome ayarlarıAndroid cihazlarda Google Chrome ayarları

Son arayüz yenilenmesinin ardından uzun zaman geçen Play Store en son 2019 senesinde yenilenmişti. Şirket o dönemden beri servis için ufak tefek yenilikler yapsa da aynı tasarıma bağlı kalmıştı. Bir süre önce bu durumu değiştirme kararı alan şirketin yeni Play Store tasarımı daha toplu bir görünüm kazandırıyor.

Google Play'in yeni arayüzü neler sunuyor?

Google Play Store’daki en çarpıcı yeniliklerden biri hamburger menüsünün kaldırılması. Bu hamle, Google'ın tam ekran gezinme hareketleriyle çeliştiği için "gezinme çekmecelerinden" kurtulduğunu da gösteriyor. Daha önce Google Fotoğraflar'daki hamburger menüsünü de kaldıran şirketin Google Haritalar ve Play Store servisleri de bu tasarımdan kurtulan son uygulamalar oldu.

Google Play Store 3. çeyrekte App Store'u geçti

Yapılan diğer yeniliklere göz attığımızda ise Google Play'deki tüm menülerin sağ üst köşede bulunan profil bölümünün altına taşındığı fark ediliyor. Eğer birden fazla hesabınız varsa artık bu görünümü daraltılabileceğiniz bir menünün altında gizlendi. Hesap sekmesinin altında ise Hamburger menüsünde yer alan bölmeler karşımıza çıkıyor.

Kütüphane, İstek Listesinin yerini alırken, Ödemeler ve Abonelikler de yeni tasarımla birlikte bir arada tutuluyor. Uygulamalarım ve Oyunlarım, Play Protect, Bildirim ve Teklifler ile Ayarlar menüleri ise aynı olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun yanı sıra Ayarlar kısmında önemli bir yenilik yapıldığını da belirtmeden geçmemek gerek. Menüde yer alan tüm tercihler ve seçenekler dört kategoriye ayrılmış. Bildiğiniz üzere Ayarlar menüsü daha öncesinde tek bir başlık altında dev bir liste olarak karşımıza çıkıyordu. Yeni Ayarlar sekmesi ise daha derli toplu tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Google’ın bugün yayımladığı bu değişikliği bir süredir test ettiği biliniyor. Hatta şirket bu testin bir parçası olarak yeni tasarımı beta kullanıcılarının beğenisine de sunmuştu. Yeni tasarımla birlikte gelen duyurulara göre şirket Google Play Store'un yeni tasarımı global çaptaki tüm Android kullanıcılarına açmış.

Yeni kullanıcı arayüzünün Android kullanıcılarına geniş çapta sunulduğunu da belirtmek gerek. Google Play Store’unuzda henüz bir değişiklik görmediyseniz önbelleği temizleyebilir ya da Play Store uygulamasını kapatmaya zorlayabilirsiniz. Bunu yapmak için cihaz ayarlarına girerek ya da Play Store uygulama simgesine uzunca basarak ve uygulama ayarlarına tıklayın. Ardından uygulamaya yeniden giriş yaptığınızda ise yeni bir kullanıcı arayüzü ile karşılaşacaksınız.

 


Google, Sadri Alışık'ı unutmadıGoogle, Sadri Alışık'ı unutmadı
Google Translate 1 milyar indirme sayısına ulaştıGoogle Translate 1 milyar indirme sayısına ulaştı

PAYLAŞ