Google Play Store, güvenliği arttırıyor - Haberler - indir.com

Google Play Store, güvenliği arttırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-16 18:21:28
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Google Play Store, uygulamalar üzerindeki denetimi arttırarak, güvenlik önlemlerini daha sıkı bir hale getirmeyi amaçlıyor.

Dünyanın en çok kullanılan uygulama mağazalarından birisi olan Google Play Store, zaman zaman güvenlik anlamında yeterli hassasiyeti uygulamaması nedeniyle gündeme geliyor. Bilindiği üzere Google Play Store’un en büyük rakibi App Store. App Store güvenlik söz konusu olduğunda, Google Play Store’un her zaman önüne geçmeyi başarıyor. Çünkü bir uygulamanın App Store’da yer alabilmesi için koşulan şartlar, Google Play Store’unkinden daha ağır. Fakat anlaşılan o ki Google Play Store bu duruma artık bir son vermek istiyor. Çünkü son elde edilen bilgilerde, Google Play Store’un güvenlik önlemlerini arttırma kararı aldığı açıklandı.

Google Play Store 2018'de Halkın Favori Uygulamalarını Açıkladı!

Gizlilik politikalarına uymayan uygulamalar, Google Play Store’dan kaldırılacak

Geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıl içerisinde, Google Play Store sıklıkla içerisinde bulunan güvenlik açığı haberleriyle gündeme gelmişti. Şimdi bunları sonlandırmak için kolları sıvayan Play Store, artık daha sıkı önlemler alacak. şirketin hareket ettiği mantık, varsayılan uygulamalar dışındaki uygulamalar, kullanıcıların hassas bilgilerine erişim iznine sahip olmamalıdır. Bu nedenle arama geçmişi ve SMS izni isteyen ya da gizlilik ilkelerini ihlal eden uygulamalar, mağazadan kaldırılacak. Her uygulamada silinmese de kötüye kullanımın tespiti halinde, uygulama direkt olarak silinecek. Google, yeni kararına dair açıklamasında; “Yeni politikamız, bu izinleri isteyen uygulamaların, çalışma prensibi içerisinde bu hassas verilere tam ve sürekli erişim ihtiyacı duymasının nedenlerini anlamak üzere tasarlandı.” cümlelerini kurdu.

Google, bu yeni kararla birlikte Android işletim sisteminin daha temiz ve güvenli bir hale gelmesini amaçlıyor. Kötüye kullanım amacı olmayan uygulamaların, verilere erişimine izin verilecek. Google erişim iznine ihtiyaç olup olmadığına, geliştiricilere gönderdiği ‘izin bildirimi formu’ ile anlamaya çalışacak.





PAYLAŞ