Google Play Store, Aktif Olarak Kullanmadığınız Uygulamaları Kolaylıkla Silmenizi Sağlayacak - Haberler - indir.com

Google Play Store, Aktif Olarak Kullanmadığınız Uygulamaları Kolaylıkla Silmenizi Sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-13 16:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android işletim sistemine sahip akıllı cihazlar için uygulama mağazası olarak görev yapan Google Play Store, Android cihazlarında alan boşaltma işlemine ihtiyaç duyan kullanıcılar için özel olarak geliştirilmiş bir özelliktir. Yeni özellik sayesinde kullanıcıların telefonlarında silmek istedikleri ve kullanmadıkları uygulamalar listelenecek. Bu sayede kullanıcılar liste halinde pek fazla kullanmadıkları uygulamaların listesine erişim sağlayacak ve buradan silmek istediklerini silecekler. Google Play Store mağazasından, akıllı cihazlara uygulama indirmek çok kolaydır. Bu kolaylık sebebiyle kullanıcılar akıllı cihazlarınıza kullanmadıkları uygulamaları da indirerek akıllı cihazlarının depolama alanlarının dolmasına sebep olmaktadır. Yeni Gogole Play özelliği bu konuda devreye girerek kullanıcıların işlerini kolaylaştıracaktır. Hollanda merkezli olan Android Word sitesi, kullanıcıların akıllı cihazlarına bulunan fakat kullanmadıkları uygulamaları tespit etmesine yardımcı olacak özelliği ilk kez duyuran kaynak oldu. 

Bildirim alanında Google Play Store'un uyarısı ile karşı karşıya geleceksiniz. Burada, “ek depolama alanı için kullanılmayan uygulamaları kaldırın” şeklinde bir mesaj karşınıza çıkacak. Karşınıza çıkan listede ise bir süredir kullanmadığınız uygulamalar ile karşı karşıya geleceksiniz. Kullanmadığınız uygulamaların her biri ise açıklamaları ile beraber geliyor. Bununla beraber aynı zamanda en son ne zaman kullanıldıkları hakkında da bilgi veriliyor. Sonrasında ise Google Play Store size uygulamanın silinmesi haline ne kadar alan tasarrufu yaptığınızı gösteriyor. 

Google Play fazlalıkları gösteriyor

Yeni gelen bu özellik sayesinde Android akıllı cihazların hafızasını dolduran ve kullanılmayan uygulamaların ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Söz konusu bu özelliğin dünya genelinde ne zaman sunulacağı hakkında henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. Bu özellik ile beraber uygulamanın tevsiye edilen listesine erişim sağlanmadan önce ne kadar süre boyunca kullanılmıyor olması gerektiği hakkında bilgi veriyor olması gerekiyor. Haberlere konu olan söz konusu bu yenilik, Google I/O 2019 etkinliği sırasında, şirketin ürün yöneticisi olarak görev yapan çalışanı Kobi Glick tarafından duyuruldu. Üstelik bu yeniliğin yanı sıra aynı zamanda Ağustos ayı itibariyle Google Play Store uygulama mağazası için yepyeni bir uygulama ve oyun gözden geçirme sistemli kalibrasyon gelecek. Çeşitli yenilikler ile karşımıza çıkmaya hazırlanan mağaza, uygulama yorumlarını en yeni şeklinde sıralayacak ve ilgili olanları da ön planda kullanacak. Google Play Store mağazasında yer alan uygulamaların ve oyunların puanları da yeniden hesaplanarak en son verilen puanlara ağırlık verilerek bir hesaplama gerçekleştirilecek. 

Mağazada yer alan ögelerin puanlama sisteminin baştan tasarlanması, tavsiye edilen cevaplar özelliği ile aynı anda gelecek. Bu özellik sayesinde de geliştiricilerin Google Play Store mağazasında kullanıcılar tarafından bırakılan yorumlara daha hızlı bir şekilde yanıt verilecek. Oyuna ya da uygulamaya gelen bir yoruma veya sorulara yanıt vermek isteyen geliştirici şirketlerin, yorumun içeriğine bağlı olarak üç farklı cevap tavsiyesinde bulunacaklar. Geliştiriciler cevap vermek için üç farklı seçenek arasından seçim yaparak cevap verecekler. Google Play Store bu yeniliği ile oldukça fonksiyonel bir hal alacak gibi gözüküyor. 





PAYLAŞ