Google, Play Müzik hizmetine son verdi - Haberler - indir.com

Google, Play Müzik hizmetine son verdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-04 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google'ın eski hizmetlerinden biri olan "Google Play Müzik'te" sona gelindi. Play Müziğin hizmet sitesinde güncelleme yapan Google, hizmet kullanımını tamamen sona erdirdi. Fakat kullanıcılar, Google Play Müzik platformunda yer alan verileri aktarmak için hala biraz zamanın olduğunu söylemek mümkün. 

ABD merkezli olan lider isim Google, yıllar önce kullanıma sunduğu, "Google Play Müzik" hizmetine son vermeye karar verdiğinin bilgisini verdi. Şirketin bu şekilde bir karar almasının esas nedeni, kullanıcıları YouTube Music platformuna yönlendirmektir. Bu geçiş sürecinde kullanıcıların mağdur olmaması adına tüm çabayı gösteren şirket, bugün itibariyle Google Play Müzik platformunu tamamen ortadan kaldırıldı. Hizmetin internet sitesine erişim sağlandığında, Google Play Müzik'in artık kullanılamadığına dair bir mesajla karşılaşıyorsunuz.

Apple CarPlay'e Google Play Müzik Desteği GeldiApple CarPlay'e Google Play Müzik Desteği Geldi

Tüm bu elde edilen verilere rağmen Google, kullanıcıların verilerini kaybetmemeleri için gerekli adımların her birini atmaya devam ediyor. Google Play Müzik platformunun internet sitesine giriş yapıldığında, "Müziğinizi Yönetin" bölümünden faydalanarak kitaplığınızı indirebilir, önerilen geçmişinizle kitaplığınızdaki içeriklerin tamamını da silebilirsiniz. Google'da yer alan bilgilere göre Müziğinizi Yönetim bölümü, bu ayın sonuna kadar kullanımda olmaya devam edecek. 

Google Play Müzik hizmeti ortadan kaldırıldı

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, ekim ayı itibariyle kullanılabilirliğini düşürmeye başladı. Konu hakkında bugün yapılan son hale ise, hizmetin artık kullanımda olmadığının açık bir göstergesidir. Fakat Google Play Müzik hizmetinin kapatılacağının ilk göstergesi, şriketin mayıs ayı içerisinde atmış olduğu ilk adımla kendini gösterdi. Google, o dönemler içerisinde, Google Play Müzik platformundaki içeriklerin YouTube Music'e aktarılmasını son derece kolay bir hale getirmişti. Şu an itibarıyla Google Play Müzik için yolun sonuna gelinmiş durumdadır.

Google Play Müzik'te yer alan bilgiler, bir süre daha saklanacaktır. Kullanıcılar, bu süreç içerisinde verilerini YouTube Music'e aktarabilecekler. Ancak bir kullanıcı, Google Play Müzik'teki olduğu gibi bırakmayı tercih ediyor. Bu şekilde bir durumda, o kullanıcının sahip olduğu tüm içerikler, bir süre sonra otomatik olarak silinerek yok olacak. Yaşanan bu gelişme, Google'ın bundan sonra YouTube Music platformuna odaklanacağı ve bu hizmet için yeni özellikler getirmeye devam edeceğinin düşünülmesini sağlayan önemli detaylar arasındadır. 


YouTube Red ve Google Play Müzik BirleşiyorYouTube Red ve Google Play Müzik Birleşiyor
Google Play Müzik'te İndirme ve Yükleme İşlemleri Nasıl Yapılır?Google Play Müzik'te İndirme ve Yükleme İşlemleri Nasıl Yapılır?
Google Play Müzik, indirilme sayısı şaşkınlık veriyorGoogle Play Müzik, indirilme sayısı şaşkınlık veriyor

PAYLAŞ