Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, bu yıl içerisinde Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerini piyasaya sürecek ve her iki akıllı cep telefonda en son Android sürümü olan Android 12 ile beraber sunulacak. Daha önce elde edilen bilgilere göre Google Pixel 6, 50 MP Samsung GN1 ana kamerası ve 12MP ultra geniş açılı kamera ile beraber kullanıcıların karşısına çıkacak. Pixel 6 Pro, Pixel 6 ile aynı kameralara sahip ve aynı zamanda 48MP 4x optik zoom periskop lens ile beraber sunuluyor. Cihazın ön kamerasına değinmek gerekirse 12MP kamera kullanılacak. Son olarak elde edilen bilgilere göre bu modelleri tercih edecek olan Google, kamera uygulamasının yeni özelliklerini aktarıyor. 

2 1632740667

Google Pixel 6 kamera özellikleri

Ultra geniş açılı ön kamera

Söz konusu bu özellik Pixel 6 Pro modelinde yer alacak ve ön kamera yakınlaştırma özellikleri ise 0.7x ve 1.0x şeklinde olacak.

Video kaydı

Her iki modelde de ana kamera kullanılarak çekilecek olan videolar 4K 60fps kayıt yapabilecek. Fakat geniş açı ve telefoto kameralarında ise 4K 30fps kayıt desteği yer alacak. Aynı zamanda 4K 60fps kayıt yapma özelliği bulunurken dijital olarak yakınlaştırma 7x olacak. Düşük kalitede kayıt yapılması halinde ise maksimum yakınlaştırma özelliği 20x’e kadar ulaşacaktır.

Manuel beyaz dengesi

Google daha önce de bu özelliği geliştirmek adına hazırlık yapıyordu. Fakat Google Kamera uygulamasının tasarımına uyum sağlamayacağını düşünerek geri duruyordu. Yeni sürümle beraber ise sunup sunulmayacağı şu an için belli değildir. 

Sihirli silgi

Söz konusu bu yeni kamera özelliğinin kod adı “swiss” olarak belirlendi. Kullanıcılar arka planda belirli kişileri ve istenmeyen nesneleri kolay bir şekilde silmeye imkan tanıyor. Bu özelliğin silme işlemlerini gerçekleştirmesi için ise Tenör işlemcisinin yapay zeka hızlandırma çekildeğini kullanacağı düşünülüyor. 

Yüz bulanıklaştırma

Bu özelliğin esas amacı, fotoğraf çekmek adına ana kameradaki HDR özelliği açıldığında aynı anda ek fotoğraflar çekmek için ultra geniş açılı lens kullanıyor. Bu özellik, HDR çoklu fotoğraf çekmek için fotoğrafta yer alan insan yüzlerinin titremesinden dolayı bulanıklığın önüne geçilecek. Bu özelliğinde üstteki özellikte yer aldığı üzere Tensor işlemcisinin yapay zeka hızlandırma .çekirdeğini kullanması bekleniyor. 

Sahne kilidi

Sahne kilidi adlı kamera özelliğinin kod adı “sapphire” olarak belirlendi. Fakat bu özelliğin şu an için nasıl kullanılacağı be amacının ne olduğu ise bilinmiyor. Ancak bu şekilde bir özelliği gelmesi de muhtemeldir. 

Bluetooth mikrofon desteği

Söz konusu bu özelliğin şu an için tam olarak detayları bilinmiyor. Fakat, Bluetooth kulaklığın mikrofonu ile ses kaydına izin vermesi veya sese göre fotoğraf video çekimi yapılabilir. 

“Nima” estetiği

Söz konusu bu özelliğin şu an için tam olarak detayları bilinmiyor. Fakat dinamik fotoğraflar ile ilgili bir durum olduğu görülüyor. Muhtemel olarak hesaplamaları hızlandırmak adına Tensor işlemcisi kullanılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir