Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL Modelleri Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL Modelleri Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 18:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Uzun bir süredir sızıntılarını aktardığımız yeni Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL modelleri nihayet tanıtıldı. Google’un en güçlü amiral gemisi serisi olan Pixel 3 ailesi sunmuş olduğu teknik özellikler ile oldukça dikkat çekiyor. Android ekosisteminin belki de en çok merak edilen modellerinden olan yeni Pixel 3 ve Pixel 3 XL modelleri hakkında uzun zamandır internet ortamında çeşitli sızıntılar gerçekleşiyordu. Sonunda resmi lansman gerçekleştirildi ve modellere dair tasarım ve tüm donanım bilgileri ortaya çıkmış oldu. Pixel 3 ve Pixel 3 XL modelleri sunmuş oldukları ekran boyutu ile geçen yıla göre daha büyük bir yap ile geliyor. Bu ekran büyüklüğünün artması ise çerçevelerde yapılan iyileştirme olarak düşünülüyor.

Google Pixel 3 XL Ailesi Hakkında Her şey

Pixel 2 XL modelinde yer alan 6 inçlik ekran büyüklüğü Pixel 3 XL modelinde 6.3 inç seviyesine arttırılmış durumda. 5 inç büyüklüğe sahip Pixel 2 modelinin yeni cihazı olan Pixel 3 modelinde ise 5.5 inçlik bir ekran yer alıyor. Her iki cihazın genel tasarım çizgilerinin birbirlerine benzer olduklarını ifade edebiliriz. Her iki Pixel 3 ve Pixel 3 XL modellerinde Qualcomm’un güçlü işlemcisi olan Snapdragon 845 setini görüyoruz. Grafik birimi tarafında Adreno 630’un yer aldığı modellerde 4 GB RAM yer alıyor. Dahili depolama tarafında ise cihazlarda 64 ve 128 GB’lık seçenekleri görüyoruz. Ayrıca iki modelinde stereo hoparlör ve Bluetooth 5.0 teknolojisine destek verdiğini belirtelim.

Modellerde ayrıca Titan M adlı bir güvenlik yonga seti bulunuyor. Bu sayede uygulama verileri, giriş bilgileri gibi bilgiler cihaz üzerinde bir koruma ile yer alıyor. Önemli özelliklerden olan kamera tarafına gelecek olursak Google’ın bu iki cihazında 12.2 megapiksellik çözünürlüğe sahip tek arka kamera yer alıyor. Google’un bu noktada rakiplerinde yer alan çift ve üçlü kamera sistemi aksine tek kamera kullanımını sürdürdüğü gözüküyor. Ancak ön yüzeyde yer alan selfie kamera tarafında ise her iki modelde çift kamera bizleri karşılıyor. Bu çift kamera ise daha geniş selfie özelliğine sahip oluyor.

Hali hazırda Pixel 2 ailesi kamera tarafında iyi bir not almış ve kullanıcıların beğenisini kazanmıştı. Bu kamera tarafındaki başarısını sürdürmek isteyen Google, yapay zeka desteğini yeni kameralarında sunuyor. En iyi kamera yardımcısını modellerine eklediğini ifade eden şirket, ayrıca Pixel serisinin ilk kablosuz şarj desteğine sahip olan modelleri olduğunu da dile getiriyor. Ayrıca Pixel Stand adlı kablosuz şarj aletlerini yeni Pixel 3 telefonları ile beraber sunuluyor.

Kutu içerisinden en güncel Android sürümü olan Android 9.0 Pie ile çıkış yapan model arayüz de sanal butonlara sahip durumda. Google Asistan desteğine de sahip olan yeni seri istenmeyen çağrıların görüntülenmesi iznine sahip olacak. 18 Ekim tarihinde mağazalarda yerini alacak olan Pixel 3 modeli 64 GB’lık 799 dolar olurken, Pixel 3 XL’ın 64 GB’lık versiyonu ise 899 dolar fiyat etiketi ile gelecek.





PAYLAŞ