Google Pay'e kripto para desteği geldi - Haberler - indir.com

Google Pay'e kripto para desteği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-15 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Arama motoru devi Google’ın sahip olduğu Google Pay servisi için dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase’i kabul edilen ödeme yöntemlerinden birisi olarak platformuna dahil etti. Kullanıcılar artık Coinbase kartları üzerinden kripto para birimi ile ödeme yapabilecekler. Yakın bir zaman önce Google Pay üzerinden sadece itibari para ile ödeme yapılabilme özelliği bulunuyordu. Fakat artık kripto para ile ödeme yapmakta mümkün olacak. Google Pay, ABD’nin en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase ile resmi bir anlaşmaya gitti ve kripto paralara destek verdi.

Kullanıcılar artık bu sayede dijital para birikimlerini kullanarak temassız olarak alışveriş yapabilecekler. Bu noktada Coinbase hesabını direkt olarak Google Pay’e bağlamak gerekecek. Bunun için ise Coinbase’nin müşterilerine özel verdiği banka kartlarına sahip olmanız gerekecek.

Yenilenen Google Play Store beğenilmediYenilenen Google Play Store beğenilmedi

Google Pay’e kripto para desteği geliyor

Coinbase banka kartı başvurusu onaylananlar için fiziksel kart henüz ulaşmamış olsa bile Google Pay ve Apple Pay ödeme hizmetlerini kullanmaya başlayabilecekler. Coinbase kartı üzerinden yapılan harcamalar ise kripto para yerine itibari para ile gerçekleştirilecek. Bu durum için satıcının kripto para ile de ödeme kabul etmesi gerekiyor. Bu noktaca Coinbase, kripto parayı kabul etmesi gerekiyor ve bu durumda Coinbase kripto parayı Bitcoin, Ethereum, DogeCoin dolara çevirerek satıcının hesabına aktarıyor. Şuan için ABD’deki kullanıcılar için Coinbase kartlarını Google yada Apple Pay hesaplarına ekleme şansı bulunuyor.


Google Play Store'un yeni 'Uygulamalarım ve Oyunlarım' kısmı eleştiri aldıGoogle Play Store'un yeni 'Uygulamalarım ve Oyunlarım' kısmı eleştiri aldı

PAYLAŞ