Google My Business'a ‘Geçici olarak kapalı’ özelliği eklendi - Haberler - indir.com

Google My Business'a ‘Geçici olarak kapalı’ özelliği eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Arama motoruna yeni bir özellik ekleyen Google, işletme profilleri için “Geçici olarak kapalı” seçeneğini işaretleme imkanı sundu.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsünün kısa sürede pek çok ülkeye yayılması küçük işletmelerden büyük işletmelere kadar pek çok şirketin geçici olarak kapanmasına neden oldu. şuana kadar toplamda 22.169 kişinin ölümüne neden olan salgın nedeniyle iş yerlerini geçici olarak kapatan firmalara Google’de bir destek vererek “My Business” için yeni bir özelliği kullanıma sundu.

WhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladıWhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladı

Google "My Business" kullanıcıları için işlevsel bir özelliği kullanıma sundu!

“My Business” kullanıcıları için yeni bir fonksiyon ekleyen Google artık işletmelere profillerini “Geçici olarak kapalı” ibaresiyle güncelleme imkanı tanıyor.  Bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların “My Business” hesaplarına giriş yaptıktan sonra “Bilgi” ayarlarına giderek “İşletmeyi Google’da kapat” seçeneğinden “Geçici olarak kapalı” ibaresini seçerek bilgilerini güncelleyebilirler.

Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!

Yeni özelliği kullanıcılarına sunan Google, bu özelliğin ölümcül pandemi nedeniyle işletmelerini geçici bir süreliğine kapatmak durumunda kalan firmalar ve restoranlar için yararlı olacağını vurguladı. Aynı zamanda bu özellik sayesinde kullanıcılarda bir mağazanın ya da restoranların da açık salgın süresince açık olup olmadığını teyit edebilecekler. Ancak bu özelliğin gerçekten yararlı olabilmesi için işletme sahiplerinin bu durumu dikkate alarak bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.

Corona virüs salgınına karşı çeşitli önlemler alan şirke aynı zamanda bu salgın için özel olarak geliştirdiği internet sayfasını da kullanıma açtı. Google’ın Corona virüsü için tasarladığı sitede virüs hakkında bilgiler, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri, güvenlik önemleri ve virüsün dünya çapındaki yayılımına dair bilgilerin yanı sıra evden çalışma üzerine fikirler, iyi yaşam tavsiyeleri ve Birleşmiş Milletler Vakfı'nın Dünya Sağlık Örgütü için kurduğu COVID-19 Dayanışma Müdahale Fonu'na destek için bağış bölümü bulunuyor.


Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtıWikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı

PAYLAŞ