Google Mesajlar arama çubuğu desteğine kavuşuyor - Haberler - indir.com

Google Mesajlar arama çubuğu desteğine kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-09 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Arama devi Google, bünyesinde yer alan birçok uygulamadan bir tanesi olan Mesajlar için yeni bir güncellemenin beta aşamasında. Yeni güncelleme ile beraber uygulamanın üst kısmına arama çubuğu yerleştiriliyor. Google Mesajlar uygulamasına, yeni güncelleme kapsamında arama çubuğu yerleştiriliyor. Şu an için beta aşamasında olan bu güncellemenin yakın bir zaman içerisinde daha geniş kullanıcı kitlelerin de kullanıma sunulması bekleniyor. Gmail ve diğer Google uygulamalarında bulunan bu özellik, şimdi ise Mesajlar'a geliyor. Google Mesajlar uygulamasını uygulama mağazası Google Play Store üzerinden indirebiliyor olsanız bile bu özellik şu an için tüm kullanıcılara sunulmuş değildir. Uygulamaya yapılan bu son güncelleme RCS (Zengin İletişim Servisi) etrafında şekillenmişti. Bu güncellemeyle beraber kullanıcılar iMessenge'da olduğu gibi ifadeler bırakabiliyorlardı. 

Neler değişiklikler yapılacak?

Daha öncesinde ekranın üst kısmında beyaz bir başlık çubuğu yer alıyordu. Uygulama, daha sonrasında ise sağ kısımda bulunan bir arama butonu getirmişti fakat yeni sürümle beraber üstte bulunan bu çubuk, arama fonksiyonu şeklinde çalışacak. Güncelleme ile beraber sunulacak olan bu değişiklik, çok büyük bir şey gibi görünmüyor olsa da bazı kullanıcılar tarafından istenilen bir özellikti. Google, iMessenge uygulamasıyla rekabet edebilmek için Mesajlar uygulamasında sürekli olarak geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Aynı zamanda çıkartma önerilerinin de uygulamaya ekleneceği duyuruldu. 

Peki, bu güncelleme nasıl edinilebilir? Söz konusu bu özellik, haziran ayında dağıtılmaya başlanan Mesajlar 6.2 Beta sürümünde yer alıyor. Özelliği hemen kullanmak istiyorsanız Google Play Store’un Beta Test Program’ına katılabilir ve güncellemenin sizlere gönderilmesini bekleyebilirsiniz ancak güncellemenin beta aşamasına gelinmiş olması yakın bir zamanda tüm kullanıcılara bu özelliğin gönderileceği anlamına geliyor. Kararlı sürümü bekleyerek stabil bir deneyim yaşayabilirsiniz. Yapılan güncelleme ile beraber kullanıcılara Google Mesajlar uygulamasıyla yeni bir özellik sunuluyor. Bu özelliğin tam olarak sunulmasına biraz daha zaman olsa da şu an beta programına katılabilirsiniz. 





PAYLAŞ