Google Meet soru-cevap özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Google Meet soru-cevap özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-05 12:00:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Google, görüntülü konuşma servisi olan Meet için yeni özellikler eklemeye hazırlanıyor. 8 Ekim tarihinden itibaren sunulacak anket ve soru-cevap özelliği, öğretmenlerin öğrencileri ile arasındaki iletişimi güçlendirecek.

Google Meet ile yapılan görüşmeler, Google’ın kısa süre sonra ekleyeceği soru-cevap ve anket özelliği sayesinde daha iletişim odaklı hale gelecek. Bu özelliklerin müjdesini ilk olarak haziran ayında veren şirket, nihayet artık hayata geçireceğini açıkladı.

Zoom sanal arkaplan özelliği Android’e geldiZoom sanal arkaplan özelliği Android’e geldi

Google Meet soru-cevap özelliği

Yeni gelecek olan Soru-cevap desteği, özellikle Google Meet görüşmelerine katılan ama çevresinde çok fazla gürültü olan insanlar için büyük kolaylık sağlayacak. Google da zaten yaptığı bir blog gönderisinde olası kullanım örneklerini açıklarken bu konuya değindi:

İşletmeler; yumuşak dilli, gürültülü bir ortamdan katılan veya düşüncelerini ortaya koymak için zamana ihtiyaç duyanlara da dahil olmak üzere, toplantıları daha kapsayıcı hale getirmek için soru-cevap özelliğini kullanabilir ve herkese soru sorma fırsatı verebilir.

Anket özelliği

Diğer yandan Google Meet için sunulacak olan yeni özelliği de, ister iş ortamında ister eğitim ortamında olsun katılımcıların geri bildirimlerini alma noktasında aynı şekilde kullanıcılara kolaylık sağlamayı öncelikli olarak hedefliyor.

Anketler, izleyicilerinizin nabzını hızlı bir şekilde ölçmenin harika bir yoludur. Daha fazla tartışma gerektiren konuları belirlemek veya toplantı içeriğini anlamak için anketleri kullanabilirsiniz.

Google, her ne kadar varlığını geç hissettirmiş olsa da rakiplerinden geri kalmayacak şekilde Meet servisini geliştirmeye hız kesmeden devam ediyor. Şirket birkaç gün öncesinde Android ve iOS  üzerinde Meet’e gürültü engelleme özelliği getireceğinin de müjdesini vermişti. Yeni duyurulan anket ve soru-cevap özellikleri ise 8 Ekim tarihinden itibaren kullanıma sunulmaya başlanacak. Özelliğin tüm hesaplara ulaşmasının 23 Ekim tarihine kadar sürebileceği de belirtiliyor.

Ek olarak Google yeni özellikleri G Suite Essentials, G Suite Business, G Suite Enterprise ve G Suite Enterprise for Education hesaplarında da destekleyeceğini belirtti. Yalnız Google’ın yaptığı duyurudaki bilgilere göre ne yazık ki G Suite Basic, G Suite for Education ve G Suite for Nonprofits müşterileri için söz konusu özellikler kullanılamayacak.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ