Google Meet artık 16 katılımcıyı destekliyor - Haberler - indir.com

Google Meet artık 16 katılımcıyı destekliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-24 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Halihazırda oldukça yaygın bir şekilde kullanılan Google Meet, bugünlerde daha yaygın bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Bunun üzerine Premium özelliklerini bir süreliğine tüm G Suit kullanıcıları için ücretsiz olarak kullanım sunan Google Meet fonksiyonel özelliklerini arttıran güncellemeleri de hızlı bir şekilde kullanıcılarına sunuyor. Kurumsal iş yerleri için Google Hangouts görüşme yazılımının yerini alan Google Meet, corona virüs salgını nedeniyle işlerini evden yürütmek zorunda kalınan bu süreçte görüntülü görüşmeler için daha fonksiyonel özellikler ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

16 kişi görüşme gerçekleştirebilecek

Daha önce Google Meet uygulaması üzerinden yapılan görüşmelere 4 kişi dahil olabiliyordu. Yapılan yeni güncelleme ile beraber artık ekrana 4x4 düzeninde 16 katılımcı sığabiliyor. Ekranın sağ alt kısmında yer alan Daha Fazla menüsünden Düzenle Değiştir sekmesinde yeni 4x4 düzeni ve diğer farklı düzenler bulunabiliyor. 4X4 düzeni ilk etapta web uygulaması üzerinden kullanıcılarına sunuldu. Ardından ise bu özellik diğer platformlarda da kullanıma geliyor. Bununla beraber aynı zamanda kullanıcıların tüm ekranı veya pencereyi paylaşması yerine artık direk olarak Chrome sekmesi de paylaşıma açılıyor. Kullanıcılar eski ve yeni sekme arasında sorunsuz bir şekilde geçil yapılabiliyor. Bu sekmelerde problemsiz sesler de oynatılabiliyor. 

Konuyla ilgili olarak diğer bir yenilik ise düşük ışığın olduğu ortamlarda yapay zeka sisteminin devreye girerek videonun diğer katılımcıların daha net göreceği bir şekilde optimize etmesi. Söz konusu bu özellik ilk olarak mobil platformlara sonrasında ise web platformuna sunulacak. Bu özelliklerin bir süredir kullanıcılar tarafından ısrarla talip edildiği dile getirildi. Konuyla ilgili son olarak ise kullanıcıların arka planında dikkat dağıtıcı köpek havlaması veya anahtar şıkırdaması gibi seslerin de akıllı bir şekilde engellendiği özelliği G Suit Enterprise ve G Suite Enterprise for Education kullanıcılarına sunulacak.





PAYLAŞ